14.04.2016 | 16:45
След реакцията на Борисов за карикатурите, шефът на Нова телевизия пое цялата отговорност
Прецених грешно начина, по който да спра договора на Чавдар Николов, оправдава се Дидие Щосел

Главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп Дидие Щосел излезе с позиция по повод случая с договора на Чавдар Николов. То идва след скандала, който се развихри заради свалянето на карикатурите на Николов.

Днес премиерът Бойко Борисов заподозря телевизията, че нарочно му е спретнала скандала, за да остане у обществото усещането, че той налага цензура.

Ето какво посочва в становището си Щосел:

„Бих искал да се извиня на нашите зрители, служители, както и на Чавдар Николов за начина, по който управлявах случая с договора за неговите карикатури. Като чужденец, и съм напълно наясно, че това не е извинение, аз прецених грешно начина, по който моето решение ще бъде разбрано, както и за интерпретациите, които ще провокира. Техническите грешки, които се случиха междувременно, само засилиха създаденото впечатление.

Още веднъж поднасям извиненията си и поемам цялата отговорност.

През последните три години изградихме Новините на Нова, като лидер в България и ценности като независимост, обективност и професионализъм са в нашето ДНК. Нашите журналисти ще продължат да следват именно тези ценности и в бъдеще”, подчертава Дидие Щосел.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране