12.04.2016 | 0:01
СОС решава за цената на билета в четвъртък
На предишното бурно заседание на комисията от ГЕРБ предложиха да се приеме само наредбата с промените в цените, но отложиха гласуването на самата икономическа рамка на ЦГМ

Въпреки обещанията за широка дискусия на  новата цена на билета в София, изненадващо вчера общинските съветници от комисията по транспорт гласуваха за по-малко от пет минути два доклада на Центъра за градска мобилност, с които окончателно се дава зелена светлина на Столичния общински съвет да приеме без изменения поскъпването на превозния документ.

На предишното бурно заседание на комисията от ГЕРБ предложиха да се приеме само наредбата с промените в цените, но отложиха гласуването на самата икономическа рамка на ЦГМ, в която по същество се дава предложение за поскъпването на билета, за да има възможности за дискусии. Това обаче на практика не се случи и вчера всички съветници от ГЕРБ, подкрепени от Прошко Прошков от Реформаторския блок, приеха без въпроси икономическата рамка и инвестиционния план на ЦГМ. Против беше само Тодор Цанев от коалиция “Сердика”.

Срещу каква цена на билета ще се возят столичани ще стане ясно в четвъртък на редовната сесия на СОС. Междувременно кметът Йорданка Фандъкова заяви, че не стояла зад конкретната цена от 1,60 лева, защото тя била експертно предложение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране