24.07.2019 | 9:40
Цацаров: Иван Гешев е верният избор за главен прокурор
Ако президентът откаже да подпише и след това имаме резултат със 17 и повече гласа, президентът е длъжен да подпише указа, каза главният прокурор

Иван Гешев е верният избор, правилното решение е продължаване на действията на прокуратурата, които се виждат в последните години, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

„Казано по друг начин – правилното решение в конкретния случай е тази кандидатура. Аз съм работил с него, работя с него всеки ден, претендирам, че имам необходимата преценка“, каза още той.

Попитан какво би се случило, ако президентът откаже да подпише указа за главен прокурор, Цацаров обясни, че това го пише в Конституцията.

„Ако президентът откаже да подпише и след това имаме резултат със 17 и повече гласа, президентът е длъжен да подпише указа“, каза още Цацаров. Той посочи, че застава категорично зад кандидатурата на Гешев без значение кой поред е неговият подпис. „Ако тази кандидатура набере съответния брой гласове и ако се реализира ситуацията, за която вие говорите, съм устроен така, че след като веднъж съм я подписал, ще гласувам за тази кандидатура, независимо дали бъде върната или не“, допълни още Цацаров.

На въпрос дали има обвързаност между издигането на кандидатурата за главен прокурор и хакерската атака срещу НАП, той отговори: „Не, не мисля, че има такава. По същата логика може да попитате има ли връзка между искането за оставка на Христо Иванов и тази атака. Едното е нещо, което е мислено и правено, а другото е нещо, което е повтаряно сума пъти досега“, каза Цацаров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране