09.09.2019 | 23:30
Цирк в БНТ по темата 9 септември
Гоненията срещу журналисти се случват само в тоталитарни държави

Аз знам само за арест на колегата и приятел Юрий Борисов. Това е недопустимо. Абсурдно е да го обвиняват за шпионаж. Начинът, по който той е отведен за разпит, в 7 часа сутринта, не е реден. Юрий получи сърдечен пристъп преди няколко седмици. Той има четири деца, интелектуалец е. Тези гонения срещу журналисти се случват само в тоталитарни държави. Обръщам се към Бойко Борисов и Сотир Цацаров да се отнасят към Юрий Борисов като към патриот.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ Светлана Шаренкова, председател на Форум България – Русия, по повод ареста на бившия главен редактор на в-к „Дума“ Юрий Борисов. Заедно с нея гост беше и бившият депутат от СДС Иван Сотиров. Двамата коментираха и днешния 9 септември и изложбата в Руския културно-информационен център. „Цинизъм е да се прави подобна изложба точно на 9 септември. Това е срамно и позорно. Това е наглост. Цялата нация трябва да се обедини и да честваме този ден като ден на траур. На този ден започна окупацията и унищожаването на страната ни. Има подмяна на историята ни. Този режим е обявен за престъпен. Избити са депутати, политици, свещеници, хиляди невинни българи“, обяви Сотиров.

Това бяха последните думи, които зрителите успяха да чуят и разберат, защото двамата гости започнаха да крещят и да говорят един през друг. Двамата се обвиняваха взаимно, че не защитават интересите на България. „Вие сте предател и защитавате интересите на чужда държава“, обяви Сотиров. Светлана Шаренкова от своя страна обяви, че баща й е бил в затвора, защото се е борил срещу монархо-фашистката власт в страната. „Никога не е имало монархо-фашизъм в България“, контрира я бившият депутат от СДС.

През цялото време водещата Надя Обретонова се опитваше да усмири гостите си, но безуспешно. „Моля ви, нека аз задавам въпросите и вие да отговаряте. Моля ви, зрителите ни нищо не могат да чуят и разберат“, призоваваше Обретонова.

„В България са давани по 50 000 лева от държавния бюджет за всяка отрязана глава на партизанин“, продължи Шаренкова. „Спрете с тези измишльотини. Русия трябва да се извини на България. Говорите само глупостите“, прекъсна я незабавно Сотиров. „Аз много съжалявам за тона, който се води в това студио. Задължително трябва да има помирение“, каза от своя страна Шаренкова.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране