13.01.2015 | 8:39
Цв. Цв. обяви операцията „Сертов“ за най-големия успех на МВР
Зам.шефът на ГЕРБ прогнозира пълен мандат за правителството

„Издирването на Петко Сертов е една от най-успешните операции на главния секретар Светлозар Лазаров. Нямаме жертви“. Така иронично зам.шефът на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов коментира пред БНТ случилото се с бившия шеф на ДАНС. „За всички беше ясно, че има личен мотив и нещо, свързано със семейството“, заяви Цветанов.

Той намекна, че в семейството на Сертов има нещо, което няма как да бъде оповестено. Цветанов заяви, че професионалното ръководство на МВР носи отговорноста за влагането на прекалено голям ресурс при търсенето на Сертов, включително с хеликоптери и т.н. „Никога не трябва да забравяме белия автобус. Никога не трябва да забравяме операцията в Лясковец“, каза още Цветанов по адрес на Лазаров.

Бившият вътрешен министър отрече твърденията, че първото правителство на ГЕРБ също носи отговорност за случилото се с КТБ. „Държавата работеше адекватно, създадохме условия да има банкова сигурност. Ако проследите внимателно ние много плавно сме ограничавали възможността държавата да си държи парите в КТБ“, обясни Цветанов. Той за пореден път посочи, че сегашното правителство е успяло да изплати парите на вложителите с гарантирани влогове. Цветанов изтъкна процентът на онези, които са си изтеглили парите в кеш е много малък, което означава, че хората имат вяра в банковата система.

„Америка е стратегически партньор. При всяко едно посещение от такъв ранг има много теми, които се обсъждат. Това е още едно признание за доверието и легитимността, с която се ползва сегашното правителство“. Това каза Цветанов по повод предстоящото посещение на държавния секретар на САЩ Джон Кери у нас.

Според Цветанов правителството в момента стои стабилно. „ЕК разчита на правителство, което да може да изпълнява ангажиментите си. Съвсем нормално е това правителство да изкара своя пълен мандат“, убеден е Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране