22.05.2019 | 22:05
Водата от пластмасови шишета докарва 10 страшни болести
Затова най-доброто си остава стъклото

Лекари предупреждават, че водата в пластмасовите бутилки, оставени на слънцето в автомобил, водят до 10 болести, сред които рак, оплешивяване, диабет, безплодие, проблеми с бъбреците и щитовидната жлеза и други.

На всяка бутилка с минерална вода върху етикета пише, че трябва да се съхранява на хладно място, защитено от пряка слънчева светлина. Когато оставим бутилката в паркираната на слънце кола при температура от 45 градуса, от пластмасата се отделят вредни химически вещества, които причиняват ранен пубертет при децата, оплешивяване при мъжете или рак на гърдата при жените, обясняват специалистите. Според тях дори човек да пие от течността, когато е изстинала, в нея вече са се отделили тези вредни вещества и те попадат в тялото.

Затова най-доброто си остава стъклото. Според германските учени някои от тези химикали действат като мощни медикаменти в тялото ни. Те могат да блокират няколко жизненоважни процеса наведнъж, да повлияят на развитието на организма и неговите репродуктивни функции, предизвиквайки увреждане на щитовидната жлеза, и дори да провокират развитието на рак.

Част от пластификаторите и химикалите, които съдържат бутилките, макар и в малки количества, се отделят в течността и оттам попадат в организма, увреждайки го, казват учените. Хормонално активните химикали, обикновено причиняващи ендокринни смущения, са известни с нарушения на репродуктивното развитие на децата, но повече изследвания установяват, че те могат да предизвикат още сърдечносъдови заболявания, диабет и безплодие сред възрастните.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране