18.04.2015 | 15:45
Мегаскандал: Менте адвокат измами майката на убития Манджуков с 9 млн. лв.!
Юристът Калин Чанков мами САС, магистратите прекратяват делото на "Месокомбинат Варна" срещу "Инвестбанк"

Мегаскандал тресе Софийския апелативен съд!

С измама адвокатът Калин Чанков прави опити да прекрати  делото на „Месокомбинат Варна“ АД срещу „Инвестбанк“ на Петя Славова. Това става ясно от сигнал на Евгения Манджукова, която е майка на убития през 2014-та Борислав Манджуков, до главния прокурор Сотир Цацаров.

През февруари Софийски градски съд осъди “Инвестбанк” да върне източените от сметката на фирма “Месокомбинат Варна” АД близо 2,5 млн. долара, плюс лихвите, плюс обезщетение в размер на 1,4 млн. евро, плюс съдебни разноски от 715 000 лв. Общата сума, която банката на Петя Славова има да връща на окраденото дружество е към 8,9 млн. лева по сегашния курс на валутата.

„Открито  заседание по делото пред втора инстанция, а именно Софийски Апелативен Съд бе насрочено за 30.03.2015 г. от 13:30 ч. На датата и часа на заседанието се появява адвокат Калин Чанков и предприема действия, които оприличавам като подигравка с всичките усилия както мои, така на моите адвокати, чрез които сме стигнали до тази фаза на производството, подигравка с цялата правосъдна система и един опит да бъда ограбена по най-безпардонен и нагъл начин за което алармирам пред Вас!“, пише Евгения Манджукова в сигнала си, с който разполага и МИГNews.info.

Чанков e заявил пред съдебния състав, че е адвокат на предприятието, представяйки документ за пълномощно представителство, което не е подписано от Евгения Манджукова.  „Моля за вашето съдействие и проверка, тъй като считам, че ако по такъв брутален и с толкова силно изразено чувство за безнаказаност, начин хора имащи позиции в тази система решават и помагат за решаването на дела, без значение от какъв характер, значи всяка надежда за справедливост и усещане за присъствие на държавата са изчезнали!!!“, се казва в писмото на окрадената бизнес дама до главния прокурор.

“Месокомбинат Варна” АД е дружество, управлявано от майката на убития варненски бизнесмен Борислав Манджуков. Три фирми, свързани с него, превеждат общо над 5 млн. долара на депозити в “Инвест банк” на Петя Славова през 2009 г. и скоро след това установяват, че парите им са изчезнали от сметките. Фирмите отправят нотариални покани да им възстановят парите, но безрезултатно, пишат до всички инстанции, включително БНБ, преговарят с банката, подписват нов  договор, с който тя се задължава да им възстанови парите, но това не става.

През февруари тази година, едната от фирмите – “Месокомбинат Варна” АД успява да докаже пред Софийски градскии съд, че “Инвест банк” са им отнели неправомерно парите и са им нанесли щети.

Редакцията разполага с пълния текст на сигнала на Евгения Манджукова до главния прокурор.

5 коментара

  1. Славена каза:

    Този адвокат личи от всякъде , че е голям измамник. Незнайно как може човек да му се довери!Управляващи , заемете се със случая и арестувайте този мошенник,! По този начин , върнете доверието на хората в съдебната система . В противен случай всеки адвокат може да печели лесни пари , без да му се търси наказателна отговорност за лъжите. Хора осъзнайте се народе! Вече ни лъжат и мамят на всяка крачка

  2. Славова каза:

    Къде са управляващите в тази държава се питам аз ,къде е справедливостта ,къде са контролиращите органи се питам аз…..НЯМА ГИ СРЕЩУ НЯКОЙ ЛЕВ ВСИЧКИ МЪЛЧАТ ,ВСИЧКИ СЕ СПОТАЙВАТ,ВСИЧКИ СЕ КРИЯТ….КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА БЕ ХОРА

  3. петьо каза:

    зад цялата странна история май стои петя славова. напишете го директно

  4. Тео каза:

    Е ТОВА ВЕЧЕ Е БЕЗОБРАЗИЕ . И СЕГА АКО ДЪРЖАВАТА НЕВЗЕМЕ МЕРКИ СТАВА ЯСНО ЧЕ ВСИЧКО ПРИ НАС АКО НЕСТАВА С ПАРИ СТАВА С МНОГО ПАРИ.
    БЕЗОБРАЗИЕ

  5. Колев каза:

    Уважаеми сънародници,как ще ги стигнем РУМЪНЦИТЕ!? НИКАК!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране