11.05.2020 | 0:19
По-дебел, по-възрастен и с различни зъби: Има ли двойник Ким Чен-ун (видео)
Потребителите в мрежата са убедени, че след 20-дневното си отсъствие севернокорейският лидер вече не е същият

По-възрастен, по-дебел, с различни зъби и уши. Това са част от разликите, които откриха любителите на конспиративните теории в снимките на севернокорейския лидер Ким Чен-ун преди и след мистериозното му отсъствие през април.

Именно това накара потребителите в интернет да се замислят – наистина ли това е 36-годишният диктатор или има двойник. По време на 20-дневното му отсъствие се заговори, че Ким е тежко болен и дори е починал.

Ким Чен-ун беше видян за последно на публично място на 11 април, когато председателствуваше среща на управляващата партия по превенцията на коронавиурса. На 1 май той отново беше под светлината на прожекторите и откри Сунчхонския завод за торове.

Разпространените от КНДР кадри обаче, озадачиха редица хора, които следят изявите му от близо.

Чие е това лице?

И с невъоръжено око се вижда, че на кадрите „Преди“ и „След“ лицето е различно. Защитникът на човешките права Дженифър Зенг отбелязва, че то е с различна форма – по-пухкаво е, очите са по-присвити, има бенки на различни места, а зъбите определено са с различна форма. Тя намира несъответствие във формата на ушите и дори телосложението, като добавя, че дори изглежда състарен.

Други откриват, че носът му е по-кръгъл и има различна прическа. Основната теория е, че севернокорейският лидер е починал и заменен с човек, който прилича на него. Други допускат, че не се появявал дълго време, защото се е възстановявал от пластична операция.

Игра на двойници

Покрай теориите за двойник на Ким, старо и почти забравено видео от 2017 г. отново се завъртя в публичното пространство.

На него се вижда как Ким Чен-ун разговаря с други двама мъже на площадка за балистични ракети. Това, което буди подозрение е, че непознатите приличат на севернокорейският лидер.

Освен еднаквите прически и телосложение, подозрение буди и фактът, че мъжете са облечени идентично. Вярва се, че лидерът на КНДР често се обкръжава от двойници, за да избегне опити за покушение.

Използването на двойници не е новост в света на диктаторите. Най-известният пример е на иракският лидер Садам Хюсеин, за когото се смята, че е имал десетки двойници през годините. Историята му как се е скрил от света, докато е бил под прожекторите е разказана във филма „Двойник на дявола“ (The Devil’s Double).

За лидера на СССР Йосиф Сталин също се знае, че е имал двойник на име Рашид, тази практика е използвана и от едноличния ръководител на Третия германски райх Адолф Хитлер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране