24.11.2018 | 0:01
Цветанов не знае къде живее Горанов
Цацаров обяви, че ще започне проверка по сигнал, че Горанов живее в луксозен апартамент в комплекс на бизнесмена Кирил Домусчиев

Не питам колегите кой къде живее. Това ще бъде сериозен контрол, а не съм в това си право. С тези думи лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на журналисти в парламента за проверката на финансовият министър Владислав Горанов. Припомняме, че главният прокурор Сотир Цацаров обяви снощи, че ще започне проверка по сигнал, че Горанов живее в луксозен апартамент в комплекс на бизнесмена Кирил Домусчиев, но не плаща наем.

Самият Горанов е посочил в имуществена декларация за 2017 г., че от пет години живее във въпросния комплекс. Досега законът не изискваше политиците от високите етажи да декларират, че ползват имоти или имущество, което не е тяхна собственост. Сега комисия Антикорупция има право да започне разследване, ако се усъмни в конфликт на интереси.

Убеден съм, че когато приключи проверката, министър Владислав Горанов ще може да даде отговор на всичко, което сега питате мен, каза още Цветанов в кулоарите на парламента. Нека компетентните органи си свършат работата, ако има достатъчно данни за проверка, добави той. Според него това показва, че няма човек, който може да бъде защитен и да не бъде проверяван при постъпване на сигнал.

Припомняме, че Кирил Домусчиев е председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Като такъв той е постоянен участник в Националния съвет за тристранно сътрудничество между власт, синдикати и работодатели. Тристранката решава ключови въпроси, свързани със социални мерки, доходи, внос на работници и трудово законодателство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране