17.05.2020 | 0:16
Борисов и подчинените му медии притискат Btv, за да промени редакционната си политика
ГЕРБ иска телевизията да заприлича управляваната от ДПС Нова тв и кафявите проправителствени парцали

Премиерът и официален собственик на футболния клуб „Левски“ Бойко Борисов даде сигнал за нова атака срещу телевизия Btv. Причината е, че медията отразява и гледната точка на бизнесмена Васил Божков, чийто бизнес бе иззет насилствено от управляващата в България „хунта“ на ГЕРБ и ДПС. По стандартите на Борисов, това е непростим грях, защото от 10 г. е убеден, че телевизиите са длъжни да не оповестяват нещо негативно за него и че трябва безкритично да мултиплицират глупостите му в минимум 3 репортажа на новинарска емисия.

Вчера Борисов на два пъти директно нападна репортер на Btv с думите, че работи за „Божков ТВ“. Преди това журналистиката зададе редица адекватни въпроси на Борисов за историята с есемесите на Владислав Горанов, за Васил Божков и ситуацията в „Левски“. Това очевидно го изнерви, защото преди това с усмивка обясняваше, че българите са големи късметлии, че точно той ги управлява.

Премиерът първо обясни на репортерката на, че телевизията „дава възможност да се упражняват на негов гръб“. Btv направи няколко ексклузивни интервюта с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, но спази журналистическите стандарти и отрази реакцията на засегнатите страни. За Борисов това явно е недостатъчно.

Журналистката на Btv изнерви премиера с въпрос дали е водил в миналото разговори с Васил Божков да стане акционер в „Левски“.  „Г-жо, няма на „Божков ТВ“ да се хвана на въпроса. Извинявам се“.  На друг въпрос, че той все пак трябва да реши нещо заакциите на“Левски“, премиерът повтори: „Госпожо, „Божков ТВ“ не ме касае“.

„Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така без да ме питате ?!“, ядоса се Борисов на репортерката на Btv която репликира, че явно законът го позволява. „На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас!“

Репортерката на бТВ не се отказа и продължи да задава въпроси, включително за комуникацията между Божков и Владислав Горанов. Тя попита премиера дали есемес комуникацията между министри и бизнесмени е нещо нормално. Накрая Борисов отсече: „Добре, г-жо, желая ви лек ден на вас. Лек ден“.

Борисов никога не си е позволявал да нарича по този начин „Нова телевизия“, докато беше в сила рекламния договор между телевизията на Кирил Домусчиев и лотариите на Васил Божков.

Всяка медия, която се стреми да бъде обективна моментално е обявявана за „поръчкова“ на практика…чрез платена поръчка от ГЕРБ и ДПС. Изпълнителите са телевизии, кафяви сайтове и сайтчета, финансирани с държавни и сиви пари на „хунтата“. Мишените обикновено са посочвани от Борисов и са свеждани до изпълнителните чрез правителствените или партийни пиари. Активират се платените коментатори за интервюта, драскачите във „Фейсбук“, „общественици“ , „интелектуалци“, депутати и дори лидери на присъдружни партии. Ако атакуваната медия промени редакционната си политика и се даде без бой -тоест напълно да спре негативните информации за Борисов и Догановото мюре Пеевски, пасквилите спират. Ако не – се активират държавните институции – МВР, ДАНС, НАП и прочие, които от над 10 години се използват като бухалки на Бойко Борисов за разчистване на лични интереси.

Тази схема беше приложена спрямо Нова телевизия, когото медиите на ДПС похарчиха тонове мастило за да я плюят. Атаката приключи веднага след като шведите от MTG склониха да я продадат на близкия до ГЕРБ олигарх Кирил Домусчиев. Той пък се оказа подставено лице, защото медията на практика се управлява от Делян Пеевски. Некадърните му кадри напълниха телевизията, от която се лее отвратителна пропаганда.

Описаната по-горе схема вероятно ще бъде приложена и към Btv. Дали ще бъде успешна зависи единствено от новия собственик – чешкия милиардер Петр Келнер, който от личен опит познава гнусните схеми на Борисов. Преди 2 г. именно лидерът на ГЕРБ спря сделката на чеха за Нова тв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране