16.05.2020 | 18:02
Борисов нападна критичната БТВ: Вие сте „Божков ТВ“
Премиерът нарече журналистите "патици", недоволен е и от в. "Сега", който го окарикатурявал всеки ден

Премиерът Бойко Борисов на два пъти директно нападна репортер на бТВ с думите, че работи за „Божков ТВ“. Преди това журналистиката зададе редица адекватни въпроси на Борисов за историята с есемесите на Владислав Горанов, за Васил Божков и ситуацията в „Левски“. Това очевидно го изнерви, защото преди това с усмивка обясняваше, че българите са големи късметлии, че точно той ги управлява.

Премиерът първо обясни на репортерката на бТВ, че телевизията „дава възможност да се упражняват на негов гръб“. бТВ направи няколко ексклузивни интервюта с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, но спази журналистическите стандарти и отрази реакцията на засегнатите страни. За Борисов това явно е недостатъчно.

Журналистката на бТВ изнерви премиера с въпрос дали е водил в миналото разговори с Васил Божков да стане акционер в „Левски“.  „Г-жо, няма на „Божков ТВ“ да се хвана на въпроса. Извинявам се“.  На друг въпрос, че той все пак трябва да реши нещо заакциите на“Левски“, премиерът повтори: „Госпожо, „Божков ТВ“ не ме касае“.

„Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така без да ме питате ?!“, ядоса се Борисов на репортерката на бТВ която репликира, че явно законът го позволява. „На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас!“

Репортерката на бТВ не се отказа и продължи да задава въпроси, включително за комуникацията между Божков и Владислав Горанов. Тя попита премиера дали есемес комуникацията между министри и бизнесмени е нещо нормално.

Накрая Борисов отсече: „Добре, г-жо, желая ви лек ден на вас. Лек ден“. Премиерът никога не си е позволявал да нарича по този начин „Нова телевизия“, докато беше в сила рекламния договор между телевизията на Кирил Домусчиев и лотариите на Васил Божков.

Той се обърна демонстративно и започна да отговаря на въпроси от други журналисти. Преди това бТВ телевизията бе критикувана и от главния прокурор Иван Гешев, защото съобщи за опити за изнасяне на безценната античната колекцията на Божков в чували.

Още докато караше джипката си Борисов започна да говори за критични медии, в частност за вестник „Сега“. „42% по-ниска цена на газа. Е, как после издателите няма да ме плюят и ме окарикатуряват всеки ден(има се предвид издателят на „Сега“ Сашо Дончев). Ето това ще остане в историята всеки ден“, каза Борисов, имайки предвид газопроводите.

Преди няколко месеца премиерът нарече репортерите „мисирки“, докато се опитваха да му зададат въпроси за конфликта му с президента Румен Радев. Последва остра реакция от редица журналистически организации, включително „Репортери без граници“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране