19.05.2020 | 15:25
Борисов за Радев: Пропаднал човек, при неговата партия мрат повече
Запомнихме служебното правителство с милиардите за Грипените и бума на контрабандата, заяви премиерът

Много остро реагира премиерът Бойко Борисов на думите на президента Румен Радев, че управлението на ГЕРБ е довело до стопяване на населението на България с 600 000 души. На брифинг в МС министър-председателят обвини държавния глава в лицемерие.

Със справки за раждаемостта и смъртността в страната в ръка, Борисов направи следния анализ: „По време на нашето управление са се родили над 770 000 души – щом смъртността е заради нас. Със 150-200 000 млади българи повече са се родили по време на нашето управление. По време на неговата партия 2005 г. – 113 000 починали, през 2019 г. 108 000 – при неговата партия мрат повече“.

„Представяте ли си колко е пропаднал тоя човек?! С какви данни да се замерваме – когато аз говоря с лидерите на Балканите как да докараме пари, как да влязат хора в ресторантите, как да влязат в хотелите, как тези, които протестират, да возят туристи, за да си изкарат парите, а не да ги съберем от данъците на хората и да ги раздадем“, възмути се премиерът.

Той нарече президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова „лицемерни“ заради думите ѝ, че трябва да сме заедно и последвалото остро изказване на държавния глава.

„Ако си спомним тези 3-4 месеца на служебното правителство, когато беше и президент, и премиер, единственото, което запомнихме тези 3-4 месеца, беше много скоростното желание да се похарчат за Грипените милиарди и липсата на 100 млн. в митниците вследствие на бума на контрабандата по време на това управление“, подчерта Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране