16.05.2020 | 13:54
Божков: Борисов прехвърля „Левски“ тайно и задкулисно от 10 години
Бизнесменът публикува акциите на "синия" клуб в интернет

„Ако се погледнат джирата на акциите, ще стане ясно, че г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ тайно и задкулисно. Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно“ – тази публикация се появи на посочената за официална страница на Васил Божков във „Фейсбук“.

Тя е придружена със снимки на акциите и джирата на футболния тим „Левски“.

86,6% от ценните книжа на клуба се намират на стадион „Георги Аспарухов“, след като последният им собственик – Георги Попов ги джироса на министър-председателя Бойко Борисов, който не пожела да ги вземе.

Часове преди новата публикация на страницата на Божков, Попов се включи по телефона в предаването „Тази събота“ от Дубай. Той не пожела да коментира заканата на Божков от миналата седмица, че може да върне акциите „там, откъдето ги е взел“.

„Защо не попитате господин Божков дали Борисов му е дал клуба? Аз не мога да знам. Ние сме заедно, обсъждаме, но в крайна сметка стигнахме до това общо решение. А защо той не ги е върнал или ги е взел от господин Борисов? Аз това не знам. Аз ги взех от хора близки до различни кръгове. Прочетете джирата на акциите“, каза само Попов.

От документите става ясно, че Попов е придобил своя дял от Божков, а той – от Христо Йовов, Стоян Кръстев и Даниел Боримиров.

Попов призова Борисов да джироса акциите на легендите на клуба, които изразиха такова желание. От своя страна премиерът заяви, че ценните книжа не са негови и не смята да предприема каквито и да е действия спрямо тях.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране