22.05.2020 | 0:57
Божков предлага избор между Борисов, Пеевски, Сретен Йосич, Тити или Наско Сираков
Ще обяви новия собственик в петък сутринта, засега води Сираков пред депутата от ДПС

Хазартният бос Васил Божков пусна нова анкета за бъдещия собственик на футболния клуб „Левски“, която бе обявена от повечето фенове на тима като гавра.

Укриващият се в Дубай бизнесмен предлага избор между премиера Бойко Борисов, депутата от ДПС Делян Пеевски, сръбския наркобос Сретен Йосич, „синия“ активист Тити Папазов и легендата на отбора Наско Сираков.

Въпреки че официалните фенски организации на клуба призоваха да не се участва в инициативите на Божков, хиляди гласуват.

По-късно в четвъртък с нов пост във Фейсбук Божков благодари  на участвалите „за интереса, активността и най-вече за смелостта да го направите открито“ и обяви, че „утре в 10:00 ч. ще стане ясно името на новия собственик на 86.6 % от акциите на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI“.

В четвъртък вечерта със сериозна преднина води Наско Сираков пред Делян Пеевски и Бойко Борисов.

Анкетата е отворена с до 100 имена, което дава възможност от нея да се възползват фенове на други отбори, които засипват с подигравки „Левски“. Тимът тази година отбелязва 106 години от основаването си, но е на крачка от фалита.

Стотици фенове коментират инициативата на Божков, като оценките са силно полярни.

Мнозинството смятат, че той се подиграва с тима и го държи като заложник, но има и хора, които му симпатизират в „битката срещу хунтата“ и оценяват високо хода с анкетата.

Божков държи близо 87% от акциите чрез близкия до него бизнесмен Георги Попов, който се предполага, че е при него в Дубай. Въпреки призивите на „синята“ общност Божков да реши бързо казуса около собствеността, засега той не дава сигнали, че е готов на това.

Божков обяви, че не може да издържа „Левски“, след като прокуратурата му повдигна 11 обвинения и хазартният му бизнес у нас на практика бе приключен.

През последните дни юристите са разделени по въпроса кой е собственик на „Левски“. На 8 май близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на „Левски“ Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов.

От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион „Георги Аспарухов“. Според някои юристи, иска или не, премиерът Бойко Борисов не може да откаже да приеме акциите. В същото време Борисов само номинално се води собственик, ако не е вписан в книгата на акционерите като такъв.

Предложенията в анкетата на Божков продължават поетия от него курс. След като Божков обяви, че дефакто Борисов определя през последните 10 години кой да е собственик на тима, сега предлага феновете да избират между премиера, Делян Пеевски, който дари на клуба  половин милион, и международния наркотрафикант Сретен Йосич, който Борисов публично е посочвал като заплаха за живота си.

В анкетата все пак фигурира и Наско Сираков около когото феновете се обединиха за нов собственик на акциите.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране