22.05.2020 | 11:44
Горанов е на обиколка с джипа на премиера, докато БСП му иска оставката
В момента двамата са в Перник

Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната с джипа. В момента Борисов е в Перник, а негови спътници са кметът на града Станимир Владимиров, финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

По-рано БСП поиска Горанов да присъства на дебатите в парламента по промените в Закона за ДДС. Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че министър Горанов не може да присъства, защото има предварително поети ангажименти, но е осигурил присъствието на заместник-министър.

Финансовият министър категорично се изказа против намаляването на ДДС от 20 на 9% за хотели и ресторанти, както и за книги и учебни помагала. Владислав Горанов не взе участие и при обсъжданията в Комисията за бюджет и финанси.

Според становището на Министерството на финансите, за да се компенсират загубите, общата ставка по ДДС трябва да се качи на 24% или данък печалба за бизнеса да се вдигне до 17-18 на сто. По-ниският данък за ресторантьорите ще коства на бюджета 150 млн. лв. Свалянето на ДДС на 9% за книги, учебници и помагала ще лиши бюджета от 13 млн. лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране