12.05.2020 | 23:59
Христо Иванов: Борисов се държи като сватбар
Той иска да се хареса на всички с наближаване на парламентарните избори, но не може да си представи новия свят, в който навлизаме

Премиерът Бойко Борисов се държи като сватбар-слухар, който слуша публиката. Той иска да се хареса на всички с наближаване на парламентарните избори, но не може да си представи новия свят, в който навлизаме. Това коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред TV+.

Според него управляващите показват пълна безидейност при справянето с кризата, а много скоро всички български граждани ще започнат да плащат цената на неизвършените реформи от ГЕРБ

„Управляват ни безидейни хора, които не могат да си представят новия свят, в който навлизаме“, каза Иванов. По думите му Борисов е успял да се справи с „милиционерско-пожарникарската част“ от кризата с коронавируса. Той е успял да затвори всички по домовете им, но идеите са стигнали дотам.

По темата за намаляването на ДДС за ресторантите и хотелите, Христо Иванов каза, че ставката трябва да се намали, но за всички.

„Лоша политика е да счупиш дългосрочна инвестиция в данъчния модел. Сега отворихме кутията на Пандора с намаляването на ДДС за ресторантьорите“, каза Иванов. Той напомни, че Демократична България предлага от две години намаляването на ДДС-ставката за всички.

Иванов каза, че основната цел на правителството по време на кризата трябва да е да се оставят „живи пари“ в ръцете на хората. За да се изпълни тази цел, трябва да се въведе данъчна ваканция, за да си стъпят хората на краката и да се върнат обратно към икономическа активност. Според него 60/40 се е оказала неуспешна мярка, защото е достигнала до 1% от хората.

„При тази нереформирана администрация не можем да очакваме дори едно левче да стигне от мен и до вас“, каза Иванов. „Демократична България“ настоява за провеждане на „ударна дигитализация“ през следващите 6 месеца.

Освежаване на фасадната демокрация

„Има концентрирано усилие за освежаване на фасадата на българската демокрация, за да може задкулисието да продължи да управлява страната“, каза Иванов. Той обясни, че когато ДПС и Делян Пеевски не стоят зад финансовия министър Владислав Горанов, той се превръща в поредния бушон в Министерския съвет.

„Как е възможно 700 млн. лв. да бъдат неплатени като данъци (твърдяни неплатени такси върху хазартния бизнес) и Горанов да не знае за това?“, пита Иванов. Според него Васил Божков е „поредният член на олигархичната мафия, който е пожертван на олтара на пиара“.

„Очакваме хора от горивния бранш да бъдат следващите след Божков“, прогнозира съпредседателят на Демократична България.

Той коментира, че новият главен прокурор Иван Гешев „идва с мандат да разчисти терена от едни назначени назад в годините бизнесмени“. Целта е да бъдат назначени нови непознати бизнесмени, които не говорят нещо на българите, че ни управлява мафия.

По въпроса за даренията на Делян Пеевски, лидерът на „Да, България“ каза, че даренията са хубаво нещо, когато се правят с лични средства, а не когато са взети от данъкоплатците.

Loading...

8 коментара

 1. Малинов каза:

  Христо Иванов и той много иска да се хареса на всички, но го видяхме колко струва докато беше министър на правосъдието. Пълен провал!

 2. Васил каза:

  Христо Иванов много обича да говори, но не може да свърши нищо, показал го е когато е имал редки шансове.

 3. Ева каза:

  Е това да го казва тоя провален министър е несериозно

 4. Ива каза:

  А Христо Иванов като ощипана госпожичка….

 5. Вени каза:

  Накъде бие Христо Иванов… ясно знае, че няма шанс за изборите с неговата партия и вече почнаха нападките от негова страна, жалка картина

 6. Златко каза:

  А Христо Иванов се държи като пионка на Иво Прокопиев!

 7. Някоя си каза:

  А ти се държиш като клошар,който рови за хляб – власт …

 8. Анонимен каза:

  Данаъчните да дават по 30% награда от сумата на събрания данаък на всеки който каже кой и как е някой е укрил данаци…
  Само с лустросване нищо не става след като няма реформи направени…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране