13.05.2020 | 23:36
Иска или не, Борисов е собственик на „Левски“
Лидерът на ГЕРБ може да ги джироса обратно на Божков или на когото реши

Иска или не, премиерът Бойко Борисов в момента е собственик на мажоритарния пакет акции в „Левски“ и не може да подмине този факт. В сряда сутринта той не пожела да приеме акциите,  джиросани му от хазартния бос Васил Божков, но въпреки това те си остават собственост на министър-председателя. Той може да ги джироса обратно на Божков или на когото реши.

В необичайно шоу, разиграло се в сряда сутринта, Борисов отказа да получи мажоритарния пакет от акциите на „Левски“, които журналистът Сашо Диков дойде да му връчи, след като се съгласил да е куриер на Божков.

Намиращият се в Дубай хазартен бос, срещу когото тук са повдигнати обвинения за редица престъпления, твърди, че предава лично на премиера контрола върху „Левски“, защото той „неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за клуба и да го спаси при смяна на собствеността“.

В ролята на куриер с пакета акции в ръце влезе водещият от тв. „Евроком“ Сашо Диков, съобщавайки, че той е физическият преносител на ценните книжа, които е получил от собствениците на отбора. Диков бе накаран да чака повече от половин час пред Министерския съвет. В 9.35 часа от името на Борисов излязоха да говорят спортният министър Красен Кралев и пиарът на премиера Севделина Арнаудова.

„Това е несериозно отношение към бъдещето на клуба. Редно е съдбата на „Левски“ да бъде в ръцете на привържениците“, каза Кралев и допълни: „Не може премиерът на България да бъде собственик на акциите на който и да е отбор“. Той подчерта, за предаване на собствеността е нужно волеизлиянието на премиера.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране