06.11.2018 | 19:22
Борисов ли изпрати Гинка в надзора на ЧЕЗ?
Прeз 2009 г, по предложение на правителството на Борисов, в управлението на ЧЕЗ влиза неговият приятел Митко Каратиста

Скандално и абсурдно е Гинка Върбакова и част от нейния екип да влязат в управлението на ЧЕЗ. Кой препоръча тези хора и има пръст в това премиерът Бойко Борисов. Тези въпроси отправи през медиите говорителят на „БСП за България“ Елена Йончева.

Припомняме, че вчера стана ясно, че чешката енергийна компания е предложила кандидат-купувачът „Инерком“ в лицето на Върбакова да влезе в надзора на ЧЕЗ. Това е скандално, категорична бе Йончева. КЗК отказа на Гинка Върбакова придобиването на ЧЕЗ България, премиерът Борисов още в края на март ни уверяваше, че държавата е поискала да участва в сделката, самата г-жа Върбакова каза, че премиерът иска да има пълен контрол върху сделката, припомни народният представител. Тя попита дали Гинка Върбакова е държавата и кой предложи на ЧЕЗ тази г-жа и нейния екип? Бойко Борисов ли препоръча те да влязат в ръководството на ЧЕЗ?, изреди въпросите си Йончева.

Тя припомни, че прeз 2009 г, по предложение на правителството на Борисов, в управлението на ЧЕЗ влиза неговият приятел Митко Каратиста. „огава на въпрос към ЧЕЗ защо той влиза в управлението на компанията, говорителят на дружеството Барбара Попанова отговаря: „Той е български гражданин, който добре познава социалната и политическа среда в България“, припомни още тя. Елена Йончева не скри възмущението си, че зад гърба на българите, когато правителството се тресе от поредния скандал, Гинка Върбакова и нейният екип влизат в управлението на ЧЕЗ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране