07.05.2015 | 9:53
Частен съдебен изпълнител отново влиза в ТV7
Първият опит на синдиците да започнат да събират имуществото беше осуетен от служителите на телевизията

Очаква се частен съдебен изпълнител да опита да изнесе заложената техника на ТВ7 за втори път днес. Тя е гаранция по заем към КТБ, припомня Нова ТВ.  Първият опит на синдиците да започнат да събират имуществото беше осуетен от служителите на телевизията. Те спряха хамалите с жива верига и пред ТВ 7 бяха изпратени десетки полицаи. На място пристигна и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, а заради случая бяха подадени и оставки от шефове в системата и седем дневна отсрочка за ТВ7, дадена от премиера Бойко Борисов.

Преди дни стана ясно, че въпреки опитите на медията да договори разплащане на забавените вноски по кредита е получен категоричен отказ. Това кара ТВ7 да направи извод, че синдиците не се интересуват от погасяването на дълговете на телевизията, а от нейното спиране.

Сумата, която КТБ дължи е под 5 млн. лв, заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова ТВ Радослав Миленков – председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете. „Истинският размер на дълга на ТВ7 към КТБ е 2,5 млн. лв. като срещу това финансиране има особен залог на част от техниката – не цялата техника на телевизията, не другите права на телевизията“, категоричен е той.

„Седемдневната отсрочка беше дадена по изключение. Отново се подновява законовата процедура. Мога да ви уверя, че всяка една банка прилага такава процедура по отношение на длъжници, които не са редовни”, поясни Радослав Миленков. По думите му стратегиите за търсене на дължимите пари са различни за всеки един дълг.  „Собственикът на ТВ7 – „Краун медиа“ е получил съществено финансиране от една от медиите около КТБ – TCIMЕ в размер на около 200 млн. лв. собственикът на „Краун медиа“ е една офшорка в Кипър. От БНБ огласиха, че TCIMЕ е получил като заем държавни ценни книжа, с които то се е разпоредило и сега дължи на банката 160 млн. лв. Ние търсим всяка една сума, но стратегиите са различни“, добави Радослав Миленков.

Относно дълговете към КТБ, Миленков заяви, че синдиците на банката са се фокусирала към компании, които „имат някакво финансово обезпечение“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране