03.01.2015 | 0:21
Фирма на ексдепутатка от ДПС лапна 240 бона от парламента
В момента Фатме Илияз е с парламентарен пропуск, сътрудничка е на Четин Казак

Роднина на ексдепутатка от ДПС е спечелил апетитни поръчки от Народното събрание.

Фирма на Хюсеин Муса Кулов – брат на Фатме Илияз, която беше и зам.-министър на околната среда и водите, е прибрала 115 808 лв. за строително – монтажни работи, научи МИГNews. Софийската фирма „Техно-Енерджи“ ООД, със собственици Хюсеин Кулов и Димитър Хрусафов, е определена от администрацията на Народното събрание да подмени амортизираната дограма с PVC дограма на жилищата на народните представители.

Фирма „Солар проджект“ ООД,  в която доскоро съдружник е бил съпругът на ексдепутатката Айнур Мустафов Гошкелов, е взела и 115 989.9 лв. без ДДС  за „строително – ремонтни дейности“ в почивната база на парламента във Велинград.

Почти 340 000 лв. са похарчени за ремонтни дейности и ново обзавеждане на сградите на Народното събрание и на ведомствените жилища от август миналата година, когато бе разпуснат предишният парламент, до момента. Ударните дейности са били извършвани основно през август и септември, когато нямаше депутати и празните сгради улесниха освежаването и поддръжката.

Фатме Илияз е бивш депутат от ДПС. Тя беше и зам.-министър на околната среда и водите в кабинета на Симеон Сакскобургготски. В момента е сътрудник на народния представител Четин Казак. Именно парламентарният пропуск й дава възможност да поддържа близки отношения с хора от администрацията, които определят коя фирма да спечели даден търг и коя не.

7 коментара

  1. леле каза:

    мале, варварско нашествие

  2. Анонимен каза:

    y

  3. Десен субект каза:

    Абе тоя Хрусафов се отчиташе навремето и на Лъчо Мозъка. Та колкото е на ДПС-то приноса за просперитета на фирмата, толкоз е и на ГЕРБ …

  4. Атанасов каза:

    До а казва
    Какъв конфликт на интереси Ви тресе? Поръчката се възлага от Народното събрание. То има главен секретар, председател и т.н. Отзелно 240 депутати. Това че фирмата на брата на съветник на един от 240 депутати е спечелил не е конфликт на интереси. Конфликт е ако брата на главния секретар на парламента е спечелил.

  5. а каза:

    гечев , то е като тотото бе , от всички фирми какъв късмет тъкмо брат и спечелил. има конфликт на интереси и тя работи като съветник на народен депутат

  6. Гечев каза:

    Не разбрах за какво точно е статията и каква е новината. Имало е обществена поръчка, фирмата е дала най-добра цена и е спечелила. А е спечелила, защото това е една от малкото добре функциониращи български фирми. Догравата се прави в София и е нормално да дадат по-ниска цена. Новина щеше да бъде ако сте направили разследване и ста открили грандиозни разкритие.

  7. селянин от смесен регион каза:

    ДПСарските фирми грабят и рушат България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране