25.11.2018 | 21:10
Депутат от ГЕРБ зове Борисов на контрапротест
Георги Марков обяви България за най-демократичната страна на Балканите

Протестиращите по улиците не са хората, а само хора. ГЕРБ трябва да изведат своите хора на улиците, без да блокират, мирно и да заявят, че се обявяват против смяна на системата и против анархокомунизма. Борисов да си защити правителството и ако трябва, да поиска оставка на президента.

Думите са на депутатът от ГЕРБ Георги Марков. Изрече ги като съвет към премиера Бойко Борисов в ефира на Канал 3. Преди това обясни, че управляващата партия притежава „най-добрия организатор Цветанов“. Именно той трябвало да организира протест срещу протеста.
Аз не следя всички изяви на министър-председателя. Аз обаче съм човек, който е лоялен към него и се старая като видя нещо тревожно, да му давам публично съветите, а не да ходя да му шушукам на ушето, каза Марков и изложи предложенията си в ефир.

Марков се спря и на споровете между Бойко Борисов и президента Румен Радев. Не бил впечатлен. Като депутат от Великото Народно събрание се бил „нагледал на спорове между премиери и президенти“. Депутатът, който в момента е от гражданската квота на ГЕРБ, обясни, че са абсурдни твърденията, че властта се слива с държавата. Защото, продължи Марков, ГЕРБ дори нямат пълно мнозинство и понякога имат проблеми с преодоляването на президентското вето.

Марков направи и друго заключение: „България е най-демократичната страна на Балканите. Има функционираща демокрация и нещо повече – има директна телефонна връзка между премиера и лидера на опозицията”.

Депутатът разви теоритията си и защо България е най-бедната страна в ЕС. Ние сме най-бедни, защото Чехия и Унгария правеха реформи, а ние водихме 10-годишна битка с комунистите. БСП два пъти управляваха с пълно мнозинство и ни разсипаха. И президентът Радев, макар да е бил военен, сигурно е видял това, продължи с анализа си Марков.

И заключи, че Борисов няма как да се откаже от властта, защото „човекът работи за държавата. Работи в една лудница и иска да изведе държавата от тоя балкански кюп”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране