12.03.2020 | 23:43
Алена: Бойко Борисов се съветва с мен
Не съм казвала, че аурата на премиера пази България от коронавируса, твърди астроложката

Светлана Тилкова – Алена е сред най-известните астролози в страната. Казва, че няма конкуренция, защото от десетилетия работи на световно ниво, а прогнозите й винаги се сбъдват. Преди седмица името й бе заплетено във фалшива новина, на която десетки българи се вързаха. Някога, някъде тя била казала, че аурата на Бойко Борисов пази страната ни от върлуващите вируси. Нещо повече, държавите, които посещавал, също били под протекции от грип и зарази. Фейсбук потребителите веднага разнесоха „сензацията”, а премиерът бе наречен „месия в действие” и „вирусотрепач”.

Ето какво каза пред „Уикенд” самата Алена.

– Нека тръгнем по следите на премиерската аура. Твърди се, че вие сте казали в интервю, как аурата на Борисов пази страната ни от вируси, както и останалите страни, които той посещава. Вярно ли е това?

– Това наистина е абсурдно. Интервю с такова неръкотворно прозрение не съм давала. Премиерската аура вируси не трепе и не би могла да го прави. Чудя се обаче защо президентът не е герой в тази лъжа, след като той се подигра с опасността от вируса на честванията на Шипка. Чудя се и търся връзка, но ще си остана с чуденето.

За тази фалшива новина разбрах случайно от наш познат. Бях озадачена, че някой публикува измислици, в които използва думи, непасващи на моя начин на изразяване, нито на речника ми и въпреки това масово им се вярва. Жалко, че българинът вярва на всичко написано и не е способен да различи истинската от фалшивата новина. Щеше да е дар от Бога, ако в България имахме такъв човек, който и да е той, с аура, която да ни пази от болести, а защо не и от природни бедствия. Ще разочаровам тези, които са съчинили простотията, че не са ме засегнали, ако целта им е била тази, нито са ми сринали авторитета, ако това е била втората им задача. С простотията човек не може да се бори, но поне може да й се присмее.

– Говори се, че Би Ти Ви възнамерява да ви отстрани, защото публично защитавате ГЕРБ. Така ли е?

– Не съм съдия никому, нито в зримия, нито в незримия живот. Никога не съм защитава публично политик. Когато правя прогноза, тя е поискана от телевизията и въпросите са уточнени. Еднакво критична съм, когато е заслужено, към всички политици, съгласно техните астрологични характеристики за определен момент или за годината. Еднакво хвалебствена съм, когато го заслужават, но за жалост малцина го заслужават. Затова и не приемам написаното, че публично защитавам премиера. Той търпи не малко критики от мен, но явно те удобно не се виждат и чуват. Надпартийна съм не само защото не обичам да се обвързвам с партии и политика, а и защото това е изискването на международния кодекс на астролога.

– Казват, че сте личната астроложка на Бойко Борисов. Бихте ли разказала от колко време се познавате с него, как се запознахте, правила ли сте му хороскоп?

– С Бойко Борисов се запознахме през 2000 г., когато още беше млад, жив и здрав неговия любимец Борчо – каракачанска овчарка. И аз обожавам кучета, затова при случайна среща намерихме бързо общ език. Беше в градинката пред църквата „Света София”. Дори не знаех точно кой е този човек в униформа и с куче, което дойде да се гали и да ме целува, разбрах след време. Не виждам причина след като стана кмет и след това премиер да страня от него или той от мен. Защо да го правя?

Имам приятели, които си имат своите пристрастия към различни политически партии, дори и мои съученици, но никога не ми е минавало през ум да си съсипвам отношенията заради политика, която никога не ме е вълнувала и не съм обвързана с политическа сила. Ако съм искала, и депутат бих станала. Но, авторитета ми на доверен астролог и името, което съм си изградила на планетарно ниво чрез прогнозите и съветите ми, не допускат да се обвържа с която и да е партия.

– Правила ли сте хороскопи на премиера, не разбрах?

– Да, правила съм. Той се съветва с мен за важни неща в живота си. Следва астрологичния си календар по дни, а във важни моменти и по часове. Правила съм му личен хороскоп, както и на много други политици, от различни политически партии и формации. Сигурно на над 50 политици съм правила хороскопи. А и нека напомня, че няма политик в България на водещи позиции, който да не получавал от мен, не по мое желание, подарък – публични хороскопи за избори, за кандидатури, да смяна на позициите. Някои от тях ги следват и успяват. Други ги пренебрегват и се провалят. Тези мои хороскопи могат да бъдат прочетени в сайтовете на печатните медии, които са ги поискали и не са тайна. Важното е да се знае, че аз съм краен българофил и помагам на всеки, който споделя моите чувства, философия. Аз работя за благото на България. И най-обругания, ако е българофил като мен, ще преведа над пропастта без мост. Жалко, че в България толкова много безродници има, но пък те от мен съвети не искат…

– Вие ли посъветвахте Борисов да носи червен конец на ръката?

– Сега разбирам, че Борисов носи червен конец. И пенбен да е, все едно. Суеверията защита не дават, но ако успокояват нечия психика, защо да не се кичат с червена оплетка. Да сте ме видели с червен конец на ръката?!  Категорично съм противник на тези гривни, които не пазят никого от нищо, но понеже са се превърнали в панацея, психическата нагласа и увереност че пазят успокоява този, който я носи.

– Ще имате ли нов проект в Би Ти Ви?

– Това, което правя ми е достатъчно. Имам и сайт, който е водещ сред астрологичните портали. Този проект ми е достатъчен, заедно с ефирния ми хороскоп, който в началото на декември тази година ще чества 20-годишен юбилей. Ако реша да има нов проект, това няма да остане в тайна.

– Допускате ли, че може ваш конкурент да ви е скалъпил историята с аурата на Борисов?

– Ако ме питахте преди 20 години, щях да кажа, че е възможно. Днес в България нямам конкуренция, без извинение, че не съм скромна. Доказала съм го с книгите си, с непосилните за разгадаване, но абсолютно точни мои прогнози, нищо не съм получила даром. Хора, които ме преписват масово, има много. Не изключвам и тази възможност, но нямам намерение да се задълбочават и да търся виновника, защото така ще падна на неговото ниво и ще го издигна в собствените му очи. В такива случаи винаги пожелавам да са живи и здрави хората, които ми вредят.

Ще кажа и за първи път нещо, валидно за цялото човечество – от първия ден на тази година на Уран и особено при прехода от Козирог във Водолей на 20 януари 2020, кармата на хората, населяващи планетата Земя започна да се движи с по-бързи обороти и всеки ще си понесе заслуженото, в реално време в този живот, не в следващия. То вече се случва пред очите ми с различни човеци, които проявяват непочтеност не само към мен.

Да уточня че в България нямам колеги астролози, за разлика от чужбина. Имам ученици. Има и голяма маса хора, внушили си че са астролози,  самоуки самодейци, дори когато се опитват да ни внушат знания с компилирани лекции във вестниците. Тези хора ги наричам  псевдоастролози и завистта им към мен е присъща като защитна реакция, защото преписват от мен, крадат ми текстовете, пишат статии и книги, за да се правят на знаещи. Е, не са!

– Ще си търсите ли правата по съдебен път или ще оставите нещата в ръцете на съдбата?

– Не, времето ми е ценно. Но, ако се наложи, ще бъда безжалостна, доказала съм, че мога да бъде. Не мога да бъда толкова жестока, колкото може да е Кармата.

– Как приехте новината за аурата на премиера и коронавируса?

– Как мога да я приема? Както бих приела фалшиви новини за всеки човек, познат или непознат, които се опитват да му вредят. Ако се задълбоча, значи е важна новината, затова съм я пуснала по течението към личната карма, която ще споходи всеки от писачите, особено първите, които са я измислили и ще раздаде своето правосъдие.

– Може ли ваши сбъднати прогнози да са подразнили някого – примерно тази за Слави Трифонов и неговият политически проект, за който бяхте казала, че ще е провал?

– От 2000 г. астрологичните ми прогнози, публичните и политическите, са реализирани на 100%. Аз не случайно съм астрологът на България. Доказала съм го с направените вече 228 000 хороскопа. За мнозина това е неприятно, но такива са фактите, вече четири петилетки. Дали екипът на Трифонов има общо с тази психо-интелектуална измислица за мен, не знам и не ме интересува. Ясно казах негативното си мнение за неговия политически проект засега. И независимо, че през всяко блато има брод, Трифонов отдавна се опитва да ни внуши, че е способен да ходи по водата. Но не е. И с пари няма да се получи. Вместо да се радва на живота и да е щастлив извън България, както е заложено в съдбовния му път, той се е заинатил и живее напук на съдбата си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране