20.03.2020 | 13:24
Борисов: Пенсионерите да пазаруват от 5 до 8 ч. сутринта
Националният оперативен щаб обсъжда нови мерки за ограничаване и социална изолация на възрастните хора

Премиерът Бойко Борисов разкри, че Националният оперативен щаб обсъжда нови мерки за ограничаване и социална изолация – отваряне на магазините за хранителни стоки от 5 до 8 часа само за пенсионери. А другата мярка, която се обсъжда е да се проверяват на областно ниво номерата на автомобилите и да се питат всички, тръгнали с тях, дали спазват предписанията и дали излизат само за хранителни покупки и лекарства. Борисов иска и полицаите да се разходят из парковете и градинките и да прибират хората от там.

Премиерът е на посещение в цеховете на „Интендантско обслужване“ в Калофер заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

„Произвеждате да останат, не да не стигат. Работете много. Всичко, което изработвате, отива при лекарите, на фронт. Всички лаборанти разчитат на вас“, каза Борисов на шивачите.

Видяхте ли, че чак вчера италианската промишленост започна да прави маски – нещо, което ние правим от 10 дена, коментира Борисов. И мина през всички зали, за да окуражи шивачите.

Оказа се обаче, че има проблем – има ограничение на доставките на мембранните платове от Тайван, но се работи той да бъде решен, стана ясно още от визитата на премиера.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране