19.03.2020 | 1:38
От излишък, вече сме на 3.5 млрд. дефицит
Къде изчезнаха 7 милиарда лева за месец?

Лесно е да се критикува, по-трудно е да седнем и всяка конкретна мярка да я приложим. На практика сме забранили излизането на граждани да пътуват, освен ако не е за лечение. Нямате представа колко трудно се оказа от Филипините, Хондурас, Аржентина да докараме туристи, които са тръгнали на екскурзия в разгара на кризата. Повече тези експерименти няма да допуснем – на работа, до аптеката, до банка, до хранителния магазин и вкъщи. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на извънредната среща при президента Румен Радев.

„Само една нация обединена, хладнокръвна, дисциплинирана, умна, може да преодолее тази криза. Ние сме във война с невидим противник. От излишък вече сме на 3.5 млрд. дефицит, защото бюджетът не се попълва, а всеки месец отиват милиарди за пенсионната система. Споделяме отговорността и се мъчим да се справим с кризата“, коментира Борисов.

Премиерът подчерта, че имаме много спиртоварни – няколко комбината, които правят по 1000 тона на месец.

„Хърватският колега плаче по телефона – нямат. Правим организация, имаме и деблокирани резерви, подготвяме ги за мрежата. Това е една възможност, когато нашият пазар се задоволи, да помагаме и на съседите. Имаме огромни мощности за спирт”, продължи Борисов. По думите му няма държава в Европа, която да няма недостиг на всеки един консуматив. „Спираме износа. Ние сме подвластни на договорите за внос, а тези доставки бяха отказани“, каза още Бойко Борисов.

Той предупреди специално МВР завръщащите се българи от различни дестинации да бъдат прегледани, информирани, да няма роднински събирания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране