19.11.2018 | 16:23
БСП дава автомобил на Елена Йончева, имала притеснения
Осигурената кола няма да бъде от автомобилите на парламента

Парламентарната група на „БСП за България“ е осигурила кола и шофьор на депутата и говорител на групата Елена Йончева. Това е станало по предложение на лидера Корнелия Нинова.

„Аз предложих на ръководството на парламентарната група да осигури на Ели кола и шофьор, за да е спокойна. Защото тя пътува много в цялата страна, кара сама, често е с детето в колата. Бях притеснена да не й се случи нещо, да не попадне в провокация. Искам да гарантирам нейното спокойствие, за да си върши работата. Тя наистина засяга сериозни интереси, ние стоим зад нея, винаги сме били заедно в тези акции. И като ръководител, и като майка, и като жена съм длъжна да й осигуря спокойствие да си върши работата“, обясни Нинова.

„Като депутат никога не съм ползвала кола и шофьор от парламента за моята парламентарна дейност. Никога не съм мислила, че това е необходимо, защото мога да използвам собствения си автомобил. Очевидно, за да приема това предложение от страна на г-жа Нинова и БСП, имам определени притеснения“, каза от своя страна Елена Йончева. На въпрос дали е получавала заплахи тя отвърна: „Не бих искала да влизам в конкретика. Мисля, че много неща ще станат ясни в близките месеци.“

По-късно от „Позитано“ 20 уточниха, че осигурената кола няма да бъде от автомобилите на парламента. Преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Йончева заради обвинения за изпиране на пари от КТБ. Сигналът, който се проверява, е на ГЕРБ. Йончева бе сред депутатите, които поискаха независима експертиза на магистрали у нас. Тя оповести в медиите и обвързаности на депутата от ГЕРБ Делян Добрев при назначения в община Хасково.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране