21.11.2016 | 20:53
Дечо Дечев: Москов предложи ваксина с 25 пъти повече токсично вещество с живак
Ако има твърдения, че ежемесечно пътуват пет или шестцифрени суми към Москов, не бих го отрекъл, каза докторът

Тези, които не харесват Москов са милиони и изборите го показват. Това заяви д-р Дечо Дечев пред по Канал 3.

”Ако има твърдения, че ежемесечно пътуват пет или шестцифрени суми към Москов, не бих го отрекъл. Тези суми не идват по банков път – това е цената на оставането на някои директори в болниците”, каза той.

”Темата с ваксините е специфична и единствено професионалистите знаят истината”, коментира д-р Дечев.

”Производството на ваксините е особен процес  и минималният производствен срок е 18 месеца. Тази, която трябваше да се достави у нас, трябваше да се направи заявка 36 месеца по-рано. Москов споменава, че тогава ситуацията е била кризисна и е нямало откъде да бъде взета тази ваксина, на това не е вярно. В този период на министър Москов са предлагани ваксини от регистрирана в България фирма, отговаряща на всички изисквания. На него са му били предложени количества, но през това време той се е договарял с Турция”, разясни докторът и показа документи в подкрепа на тезата си.

 ”Поставиха децата във висок риск. В тези ваксини се съдържа тиомерсал – вещество, в което има живак. Допустимото ниво е два микрограма, в официално регистрираните ваксини това вещество е нула, но във ваксините, които д-р Москов искаше да внесе то е 0,1 мл., което значи 100 микрогарама, обясни Дечев и отново подкерпи твърдението си с писмен документ.

”Той искаше да предложи ваксина с 25 пъти повече токсично вещество с живак”, подчерта той и добави, че в петвалентната ваксина ”Пентаксим” само един от петте елемента е одобрен и сертифициран от ЕС.

3 коментара

  1. Ани Пенева каза:

    Защо доктор Дечев не извика някоя телевизия или журналист и да разкаже всичко това между двата тура на изборите !!!

  2. Loretta каза:

    А къде бяхте ВИЕ, ГОСПОЖО като заведохте детето си да го набодат??? Бързахте за работа, за мола, за поредното кафене? Не Ви остана време да прочетете за вредата от ваксините? Чакате да се прояви страничен ефект, за да оревете форумите? Когато мислещите майки излязоха на протест – подкрепихте ли ги или си завряхте главата в задника? Чукате на дърво и се надявате да не се случи на ВАШЕТО дете!

  3. Георгиева каза:

    Тоя Москов е за разстрел!
    Обаче къде бяхте до сега вие, българските доктори, а мълчахте?
    Защо не реагирахте? ”Поставиха децата във висок риск“.?
    Явно за българските деца ви е грижа, само когато е дошъл моментът да си разчиствате отношенията, нали така? Сега когато падна правителството вече щели да изключват Москов от Лекарския съюз, а до сега, защо не го направихте? Страхливи смехурковци!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране