27.11.2018 | 0:01
Валери Симеонов: Дайте ми МВР за 24 часа да видим ще има ли протести
Новата изцепка на Симеонов взриви социалните мрежи

Бившият вицепремиер Валери Симеонов, отстранен само преди дни заради обидите си към майките на деца с увреждания, отново сътвори гаф – този път по адрес на масовите протести в страната. “Дайте ми това МВР за 24 часа и ще видим дали ще има протести”, изригна лидерът на НФСБ по партийната телевизия “Скат”. Новата изцепка на Симеонов, който от няколко дни е редови депутат, взриви социалните мрежи.

Коментарът на доскорошния вицепремиер беше свързан с продължаващите над месец граждански недоволства в страната. Едното от тях – на майките на децата с увреждания, искаше неговата оставка след думите му, че това са “група кресливи жени с уж болни деца”. Цял месец Симеонов обаче отказваше да подаде оставка, а премиерът Бойко Борисов – да му я поиска, от страх, че отстраняването на лидера на НФСБ щяло да свали правителството.

От началото на ноември пък в редица градове в страната граждани протестират срещу високите цени на горивата, поскъпването на данъците за леки автомобили, ниския стандарт на живот и социалната несправедливост. Четири уикенда подред протестите ескалират и в блокади на възлови пътища и магистрали.

Симеонов разкритикува ГЕРБ, че “много лесно се разделят с кадрите си”. Лидерът на НФСБ даде като пример смяната на гербаджийските министри Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев, които Борисов отстрани заради тежката катастрофа с автобус край Своге.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране