21.03.2015 | 0:02
142 души загинаха при 4 атентата в Йемен
Отговорност за атаките в 2 джамии пое ИД

Сто четиридесет и двама души са загинали, а 345 са били ранени при вчерашните самоубийствени атентати в Сана, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на телевизия „Ал Масира”, собственост на шиитските бунтовници в Йемен, които контролират столицата.

Предишните съобщения от други източници бяха за 87 жертви и 260 ранени.Нападенията били извършени от четирима терористи самоубийци. И двете атакувани джамии са посещавани от привърженици на шиитските бунтовници хуси.Катарската сателитна телевизия „Ал Джазира” съобщи, че отговорност за атаките е поела „Ислямска държава” (ИД).

Ако тази информация се окаже вярна, това ще е най-смъртоносното нападение на джихадистката групировка в Йемен, отбелязва Асошиейтед прес. Американската агенция прави уговорката, че все още никой не е поел официално отговорност.

В Туитър има приветствени реакции от страна на привърженици на „Ислямска държава”.Хусите са врагове на йеменското крило на „Ал Кайда”, смятано за един от най-опасните и активни клонове на терористичната мрежа, отбелязва Асо-шиейтед прес. Актовете на насилие са извършени в момент, когато Йемен затъва във все по-дълбока криза, която се усложнява все повече с умножаването на въоръжените религиозни групировки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране