11.07.2019 | 11:08
45 задържани българи след мелето в Братислава, било като на бойно поле
45 задържани българи след мелето в Братислава, било като на бойно поле

По първоначални данни 45 са задържаните българи след сблъсъци на футболни запалянковци в Братислава. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи, цитирани от „Фокус“.

Малко след 21 часа местно време на 10 юли на една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Холандия.

Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Общо задържаните са 80 души, съобщиха още от ведомството.

„Към настоящия момент мога да ви кажа, че е имало задържани 45 български граждани като свидетели. До момента са освободени 30 души. Една част от тях са с леки наранявания. Очакваме до около час да бъдат освободени останалите наши сънародници“, заяви посланикът на България в Словашката Република Йорданка Чобанова.

Тя обърна внимание, че през цялата нощ представител на посолството е бил с тях и им е оказвал помощ и съдействие.

Както е известно, доста фенове на Левски са отседнали в столицата на Словакия преди гостуването на Ружомберок – на около 260 километра от мястото, където се състоя грандиозното меле. Както вече стана ясно, българите са били 50-ина, заели места в кафенета в центъра на Стария град. На мястото пристигнали oколо 120 привърженици на Краковия и Аякс, които ги атакували.

„Летяха столове, бутилки, дори и бомбички хвърлиха по нас. Беше страшно, като на бойно поле!“, разказа един от българите пред БЛИЦ.

Феновете на Левски са знаели, че ще бъдат атакувани от агитката на Краковия (Краков) в Братислава. Мелето е било предварително уговорено, но „сините“ били изненадани с включването и на ултраси на Аякс. Фенове на гранда от Амстердам се съюзили с поляците и също пристигнали в столицата на Словакия, за да гледат мача на Краковия с Дунайска Стреда, който се играе в четвъртък на около 50 км от Братислава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране