18.08.2019 | 22:13
Американски безпилотен самолет прелетя над Крим и Черно море
Русия ли е агресорът, както твърди пропагандата на САЩ?

Стратегически разузнавателен безпилотен самолет от военновъздушните сили на САЩ прелетя над Черно море, пише електронното издание на вестник „Росийская газета“, цитиран от Фокус. Руското издание се позовава на информация на PlaneRadar. Дронът, модел Global Hawk е наблюдавал региона на Крим и Донбас.
Летателният апарат е излетял от авиобаза на НАТО в Италия, след което се е отправил към Донбас и Русия, където се е приближил до крайбрежието на Крим и Краснодарския край.

В последно време експертите отбелязват увеличаване на активността на чуждестранни разузнавателни самолети в близост до руските граници. Най-честите полети са осъществявани от самолети на военноморските сили на Вашингтон, разположени в базите на НАТО в Средиземно море.

Така преди две седмици, американският самолет Lockheed EP-3E Orion Aries II проведе разузнаване край черноморския бряг на Русия. И в края на миналия месец над крайбрежието на Крим прелетяха два самолета на ВМС на САЩ – бойният самолет P-8A Poseidon и разузнавателният самолет Lockheed EP-3E Orion.

Loading...

1 коментар

  1. русофоб каза:

    Ами Крим не е руски

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране