25.09.2015 | 0:04
Аржентинец ще подготвя Григор Димитров
45-годишният Давин има 2 титли от Големия шлем като треньор

Аржентинският специалист Франко Давин, който има две титли от Големия шлем като треньор, ще започне работа с най-добрия български тенисист Григор Димитров, съобщава tenniskafe.

45-годишният Давин за последно беше треньор на Хуан Мартин Дел Потро, с когото се разделиха наскоро след повече от 7 години съвместна работа. Той е бивш капитан на националния отбор на Аржентина за купа “Дейвис” в периода 1999-2001.

Впоследствие работи за кратко с Гийермо Кория, а след това и с Гастон Гаудио, който под негово ръководство през 2004 г. печели “Ролан Гарос”. През 2009 г. той е наставник на Дел Потро при триумфа му на Откритото първенство на САЩ. Като професионален тенисист Давин достига до 30-о място в световната ранглиста. Левичарят има и 3 титли в турнири на АТП. Той играе бекхенд с една ръка, както и Димитров.

Хасковлията в момента се готви с Йохан Йортегрен от шведската академия “Good to Great”, след като през юли се раздели с австралийския спец Роджър Рашийд, с когото през 2014 г. достигна до №8 в света.

Българинът търси вариант за нов постоянен треньор, а с Давин ще бъде на първите две състезания от Азиатското турне в Куала Лумпур (28 септември – 4 октомври) и в Токио (5-11 октомври), които ще бъдат като пробен период за взаимодействието между двамата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране