13.12.2018 | 0:01
Без Гришо в топ 10 за Спортист на годината
Своите награди ще получат и най-добрият спортист с увреждания, както и отборът на годината

Организаторите на „Спортист на годината“ обявиха челната десетка по азбучен ред. Това стана възможно, след като гласуването завърши и в него своя вот са дали 139 журналисти от 49 електронни и печатни медии.

Победителят от миналата година Григор Димитров не намери място този път между 10-те най-добри. През 2018 г. първата ни ракета при мъжете, който се свлече от №3 до №19 в света, остана без титла, като изигра само един финал – в Ротердам и го загуби срещу Роджър Федерер в 2 сета. Церемонията по връчването на наградите е на 20 декември от 20,30 часа в „Арена Армеец“ и ще бъде излъчена по БНТ 1. За първи път няма да има дамско присъствие при водещите, а на сцената ще бъдат Димитър Павлов и певецът Орлин Павлов.

На официалното награждаване ще бъде обявен и победителят в анкетата на в. „Труд“ за „Треньор на годината“. Своите награди ще получат и най-добрият спортист с увреждания, както и отборът на годината.

Топ 10 (по азбучен ред): 

Александра Начева (лека атлетика), Александра Жекова (сноуборд), Биляна Дудова (борба), Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон), Катрин Тасева (художествена гимнастика), Кирил Милов (борба), Кубрат Пулев (бокс), Мирела Демирева (лека атлетика), Стойка Петрова (бокс) и Тайбе Юсеин (борба).

Отборите: баскетбол (мъже), борба (жени), волейбол (мъже), футбол (мъже) и ансамбъл.

Спортисти с увреждания: Даниела Тодорова (лека атлетика), Денислав Коджабашев (тенис на маса), Иванка Колева, Ружди Ружди и Християн Стоянов (лека атлетика).

Треньор на годината: Весела Димитрова (художествена гимнастика), Иван Петков (волейбол), Петър Касабов (борба), Петър Хубчев (футбол) и Стойко Цонов (лека атлетика).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране