25.03.2015 | 14:00
Бой в Съдебната палата в София!
Адвокат хванал за гушата гарда, викат линейка, защото твърди, че е набит

Екшън в Съдебната палата в София. Адвокат и гард от Съдебна охрана се хванаха за гушите и се наложи на място да идват полиция и линейка.

Според неофициална информация за бойния юрист това не е първият път, в който влиза в пререкание с униформените.

От Министерството на правосъдието съобщиха, че инцидентът е станал в 8:50 ч., когато през при влизане през служебния вход откъм ул. “Алабин” мъж се е легитимирал с адвокатска карта. Той поставил чантата си на лентата за багаж и минал през металдетектора. Апаратът обаче сигнализирал, че в него има метални предмети.

Охранителят поискал адвокатът да изпрани джобовете си, но той отказал, взел си чантата и тръгнал да влиза в Съдебната палата.   “Служителят тръгва след него, приканвайки го да се върне, посетителят се обръща, хваща служителя за гушата и започва да го души, като едновременно с това сипе обиди”, твърдят от Правосъдното министерство.

В мелето се наместват и други служители на съда и в крайна сметка адвокатът е закопчан с белезници и отведен в дежурната стая. На място за извикани и полицаи от Четвърто РПУ. Тъй като адвокатът е заявил, че срещу него е упражнено насилие, е извикана линейка и той е откаран за медицински преглед и освидетелстване за състоянието, в което се намира и наличието на травми.

Шефът на Главна дирекция “Охрана” гл. комисар Георги Жеков е разпоредил незабавна проверка по случая.

3 коментара

  1. # каза:

    ########
    за главния редактор.

  2. * каза:

    Мутро метиите в настъпление.

  3. ...... каза:

    Вие сте банда дирижирана банда на мутрите!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране