11.04.2019 | 20:39
Браво! Биляна Дудова европейска шампионка за трета поредна година
Българката победи рускиня на финала

Биляна Дудова е европейска шампионка за трета поредна година. На първенството на Стария континент по борба в Букурещ българката помете наред съперничките си и заслужено се окичи със златото. На финала в категория до 59 килограма Дудова се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова. Треньор на останалата със сребърен медал и на руския национален отбор за жени е българинът Симеон Щерев, който поздрави Биби след успеха й.

Липатова загуби точка за пасивност в средата на първата част, която завърши при резултат 1:0 в полза на Дудова. И през вторите три минути борбата между двете продължи да бъде предимно ръце в ръце, което беше предизвикано най-вече от пасивността на рускинята. Тя обаче не издържа на отличните атаки на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки и с това почти си гарантира европейската титла. Последната минута премина при доминация на Биби и тя спечели с краен резултат 3:0.

Успехът на Дудова е още по-впечатляващ, след като тя не даде нито точка на съперничките си през цялото първенство в Букурещ.

България от тазгодишния шампионат. По-рано днес Евелина Николова и Миглена Селишка останаха със сребро.

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране