02.01.2015 | 1:10
Голяма издънка за ЧНГ на Ливърпул
"Мърсисайдци" изтърваха два гола аванс срещу Лестър и завършиха 2:2 на "Анфийлд"

Ливърпул се изложи много срещу последния в класирането Лестър Сити и изпусна преднина от два гола на своя „Анфийлд“, като в крайна сметка врътна реми 2:2. Това стана в среща от 20-ия кръг на Висшата лига. Домакините изиграха добро първо полувреме и след попадения на Джерард в 17-ата и 40-ата минути от дузпи стигнаха до добър аванс.

След почивката обаче гостите заиграха доста по-стабилно и в 58-ата и 60-ата минута се добраха до ремито след попадения на Нюджънт и Шлуп.  Нещо повече, при повече късмет гостите дори можеха да стигнат до умопомрачителен обрат.

Така Ливърпул пропусна да постигне трета поредна победа във Висшата лига. Гостите обаче бяха на косъм да изненадат своя противник още във 2-ата минута, след като Махрез нацели гредата след хитро изпълнен пряк свободен удар.Определено „Лисиците“ стартираха доста уверено срещата, но Ливърпул също не отстъпваше на своя противник.

В 11-ата минута гостите имаха и втори отличен шанс за гол, след като Шлуп успя да преодолее Джан и намери намиращия се абсолютно сам в наказателното поле Махрез, но последният стреля над вратата и пропиля страхотна възможност. Точно шест минути след това Джерард бе точен от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Морган срещу Стърлинг в наказателното поле.

Капитанът на домакините отправи хладнокръвен удар от бялата точка и даде ценен аванс на тима си. Въпреки гола пасив, гостите не се отказваха и показаха добър характер през следващите минути, а Махрез продължи да тормози отбраната на „Червените“.

След 30-ата минута обаче Ливърпул пое почти напълно контрола над мача. В 36-ата минута Джерард центрира от пряк свободен удар, а Туре засече с глава топката, но ударът на африканеца не бе особено прецизен. Само две минути след това домакините получиха втора дузпа. Този път причината бе игра с ръка на Симпсън. Джерард отново се нагърби с изпълнението на наказателния удар и не сгреши – 2:0 за домакините.

И този път изпълнението му бе безкомпромисно, като прати топката в обратния на вратаря ъгъл. Второто полувреме започна активно за домакините и в 47-ата минута те създадоха доста добра атака, като Коутиньо получи топката от Джерард и след това изведе перфектно Стърлинг в наказателното поле, но в ситуацията бе вдигнат флага за засада.

Няколко минути след това обаче гостите създадоха също интересна ситуация и Варди отправи силен удар, но Сако застана на пътя на топката в наказателното поле и предотврати опасността. В 57-ата минута гостите имаха страхотен голов шанс, след като Нюджънт с глава от чиста позиция в наказателното поле имаше шанс да намали, но вместо това изпрати топката в аут.

През следващите няколко минути всичко за Ливърпул се обърка. В 58-ата минута Варди върна една топка към Нюджънт на границата на наказателното поле, след което последният с много хубав удар в долния ляв ъгъл матира Миньоле.

Две минути след това гостите напълно шокираха своя противник, след като вкараха и второ попадение за 2:2. Шлуп с удар от дъгата вкара изравнителното попадение, като Миньоле определено носи грешка за това попадение, след като хвана ъгъла, но не успя да избие топката. Футболистът стреля в долния десен ъгъл на противниковата врата и върна отбора си в играта.

През следващите минути домакините опитваха всичко възможно, за да си върнат отново аванса. Три минути след втория гол Лукас отправи удар от дистанция, който обаче попадна право в ръцете на Хамър. Малко след това Махрез стреля от пряк свободен удар за гостите, но ударът му премина покрай вратата. В 75-ата минута Лестър създаде още едно положение. Шлуп видя Нюджънт в наказателното поле, но Сако се намеси перфектно и изчисти топката в корнер.

В 80-ата минута домакините създадоха също добър шанс. Хендерсън видя Борини сам в наказателното поле, но ударът на италианеца от добра позиция се отби в тялото на Маркович. Няколко минути след това Хендерсън пропусна много добър шанс. Той отправи мощен удар след пас на Сако, но стражът на гостите по страхотен начин спаси топката. До края не паднаха повече голове.

ЛИВЪРПУЛ – ЛЕСТЪР 2:2
1:0 Джерард 17′ дузпа
2:0 Джерард 40′ дузпа
2:1 Нюджънт 58′
2:2 Шлуп 60′

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Туре, Сако, Морено (85 – Ламбърт), Джерард, Лейва (73 – Маркович), Лалана, Хендерсън, Коутиньо, Джан, Стърлинг

ЛЕСТЪР: Хамър, Василевски, Симпсън, Морган, Де Лае, Хамънд (69 – Камбиасо), Джеймс, Дринкоуотър (37 – Нюджънт), Махрез, Варди (75 – Улоя), Шлуп

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране