26.02.2015 | 9:21
Гришо се прости с титлата в Мексико
Българинът отстъпи пред 160-ия в света американец Райън Харисън

Григор Димитров сдаде спечелената през миналата година титла на турнира в Акапулко от сериите ATP 500 след неочаквана загуба от от квалификанта Райън Харисън (САЩ) – 5:7, 6:4, 0:6.

Срещата бе от втория кръг в мексиканския курорт. Номер 10 в света Димитров продължи с неубедителната си игра от първия кръг и от началото на сезона като цяло, като и сега изпитваше сериозни трудности, макар и съперникът му да е чак 160-и в ранглистата.

Първият сет премина доста оспорвано, а в крайна сметка бе спечелен от Харисън със 7:5. Гришо беше нервен и разконцентриран, а в играта му изобилстваха непредизвикани грешки. Във втората част Димитров повиши оборотите, като при 5:4 показа хладнокръвие и взе гейма на нула – 1:1 сета.

В третия сет Харисън набързо дръпна с 2:0 след две грешки на Димитров от негови печеливши позиции. Българинът игра без настроение, а освен това отпадна физически, предоставяйки изцяло инициативата на съперника си. В третия сет Григор не взе дори гейм, американецът триумфира с 6:0, а с това и в мача с 2:1. А българската първа ракета явно не е във форма в началото на годината…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране