11.04.2019 | 10:40
Храбрият Аякс не се даде на Роналдо и Юве
Кристиано се завърна с гол

Аякс и Ювентус завършиха 1:1 първия си четвъртфинален двубой от Шампионската лига. Головете в Амстердам отбелязаха Кристиано Роналдо (45′) и Давид Нерес (46′).

По този начин развръзката тепърва ще бъде решавана на реванша, който е след седмица в Торино.

„Старата госпожа“ излезе в Холандия със схема 4-3-3, като атаката бе водена от Кристиано Роналдо, който лекуваше доскоро травма, получена с националния тим на Португалия. В нападение му помагаха Манджукич и Бернардески, а Дибала бе оставен на пейката.

Домакините пък бяха във формация 4-2-3-1, като на върха на тяхната атака бе сърбинът Душан Тадич, подпомаган от Хаким Зиех и Давид Нерес.

Двубоят на „Йохан Кройф Арена“ започна двуостро, а първата ситуация бе пред вратата на домакините. При нея Бернардески стреля много опасно, но топката премина над напречната греда.

Аякс отвърна с много хубави изстрели на Хаким Зиех и Ван де Беек в 18-ата и 25-ата минута, но те не доведоха до гол.

Равностойната битка продължи и в 37-ата минута гостите едва не поведоха в резултата, след като удар на Бернардески премина много близо до гредата на Шчесни.

В края полувремето се стигна и до първото попадение в срещата. Жоао Кансело хвърли страхотен пас към Кристиано Роналдо, който с плонж вкара топката за 1:0.

Така двата отбора се оттеглиха за почивка при преднина на „старата госпожа“.

Втората част започна брилянтно за домакините, които секунди след първия съдийски сигнал, стигнаха до равенството.

Кансело, който асистира на Роналдо, се засуети край тъчлинията, а топката му бе отнета от Давид Нерес. Крилото на Аякс напредна и сред няколко защитници отправи неспасяем удар, влетял в мрежата на Шчесни за 1:1.

Силните минути за аяксите продължиха и Давид Нерес прониза за втори път Шчесни, но при попадението бе в повече от категорична засада, поради което то бе отменено.

В минутите до края и двата тима като че ли прецениха, че равенството ги устройва и намалиха оборотите, което доведе и до запазване на крайния резултат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране