22.03.2021 | 12:14
Изгаври ли се Рачков с предсмъртното стихотворение на Никола Вапцаров
По всичко изглежда обаче, че все още не е уцелил формулата, която да извади на повърхността пълния му потенциал

Изложи ли се големият комик Димитър Рачков в стремежа си да бъде смешен, заигравайки се с едно от най-красивите любовни стихотворения „Прощално“ на Никола Вапцаров. Това е основната дискусия, която буквално взриви социалните мрежи след поредното издание на „Забраненото шоу на Рачков“.

Снощи култовият актьор и комик за трети път влезе в новото си амплоа, а зрителите със затаен дъх седнаха пред малкия екран, за да се отърсят от тежката седмица с поредна доза смях. По всичко изглежда обаче, че бургаският зевзек все още не е уцелил формулата, която да извади на повърхността пълния му потенциал. Защото едно е да разведряваш атмосферата на „Капките“ с остроумни подмятания и съвсем друго е отговорността да задържиш интереса на зрителя с оригинални скечове и изтънчено чувство за хумор.

За жалост нямаше нищо изтънчено в гаврата, която Рачков си позволи с едно от двете предсмъртни стихотворения на големия поет Никола Вапцаров „Прощално“. Скечът беше част от вечната тема „София срещу провинцията“. Комикът бе поканил в шоуто си рапърите Бат Венци и 100 кила, които влязоха в своеобразен рап батъл.

„И за да ви демонстрирам прелестите на българските диалекти, искам да ви покажа как би звучало „Прощално“ на големия поет Никола Вапцаров в различни краища на България“, включи се Рачков, рецитирайки емблематичната творба с бургаски, родопски и врачански диалект. Това обаче по-скоро вбеси хората, застанали пред малкия екран, както става ясно и от рецензиите в социалните мрежи.

„В Шоуто на Рачков станахме свидетели на изключителна тъпотия. Подигравката с предсмъртното стихотворение „Прощално“ на Вапцаров до неговата съпруга беше отвратителна. „Простотия до шия!!!“, възмущава се Румен Христов и добавя: „Всенародният любимец“ Рачков реши да се избъзика именно с това стихотворение. Срам и позор!!!“

„Едно невероятно послание, което минава границите на смъртта, обич, която побеждава дори и непобедимото! Рачков, нищо свято ли няма за теб в твоя объркан „артистичен“ свят?“, гневи се Виолета Томова.

„На един казан фасул е нужна една лъжица л…но, за да развали вкуса му“ /народна мъдрост/. Снощи в „Забраненото шоу на Рачков“ водещият се изгаври с едно от най-лирикотрагичните стихове в българската поезия. С „Прощално“ на Вапцаров не бива да се правят подобни скечове. Отвратително е“, отбелязва Костадин Пепеланов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране