09.07.2019 | 22:02
Какво научи Кобрата от семинара за сексуален тормоз?
Пулев признава, че курсът му е оставил трайно впечатление

Миналия месец Кубрат Пулев взе участие в двучасов семинар за сексуалния тормоз, който му беше наложен от Атлетическата комисия в Калифорния като част от наказанието за целувката с репортерката Джени Равало, известна като Джени Суши. Ръководител на обучителния курс беше Барет Морис, координатор на Университета в Лас Вегас, Невада, съобщи Las Vegas Sun.

„УНЛВ и Барет Морис ми дадоха възможност да присъствам на семинара, да участвам в отворена дискусия и да се уча. Те преминаха през програмата стъпка по стъпка и ми обясниха всичко. Научих, че има тънка линия, която никога не бива да преминаваме, но аз го направих. Направих грешка и си научих урока“, заяви Кобрата.

В допълнение към курса Пулев също научил как да посреща последствията от своите действия.

„Зависи как ще реагираш. Едно от нещата, които Пулев направи след нашата тренировка, беше да напише пост в социалните мрежи, където признава, че е сбъркал и призова феновете си да не се отнасят негативно към репортерката. Това са важни стъпки, след като направиш грешка“, обясни Морис.

Пулев призна, че е осъзнал грешката си още в началото.

„Знаех още преди инцидента. Знаех, че е грешка, но го направих, защото бях много развълнуван и щастлив. Все пак това не е извинение за това, което направих. Вече разбирам, че когато съм щастлив и правя нещо такова, на отсрещната страна може да не им е забавно и да не са щастливи“, коментира боксьорът.

Мениджърът на българина заяви, че няма конкретен срок за неговото завръщане, но се надява той отново да се бие през есента.

По думи на Морис нашенецът е постигнал значителен напредък.

„Сигурен съм, че Пулев никога повече няма да изпадне в подобна ситуация. Мисля, че той си научи урока. Съдя по това къде беше той преди да започнем с тренировките и къде е сега. Той вече признава, че действията му са били неуместни“, сподели Морис.

На 3 юли Пулев взе участие в панела на „Жените в журнализма“ в кампуса на УНЛВ. На него присъстваха жени репортери, професори и администратори, както и 30 студенти.

Боксьорът заяви, че е научил много от дискусията за сексуално насилие и се надява темата да се разрасне.

„Научих много от това преживяване. Надявам се грешката ми да бъде за пример какво да не правят хората. Това беше голяма грешка и сега хората ще говорят по въпроса“, обясни Пулев.

Според Морис случката винаги ще преследва боксьора и той не може да промени миналото, но може да направи промяна за в бъдеще, като стане застъпник на жените.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране