12.07.2019 | 0:01
Когато треснеш коалиция, как туй ще резонира
Кратка волна програма от Десислав Чуколов. Който разбрал - разбрал, който не - да се оправя

Аделина Радева, НТВ: Добро утро на Десислав Чуколов, зам.-председателя на „Атака“, добре дошли.

Десислав Чуколов, „Атака“: Добре заварили. Искам първо, така да се каже, да се извиня на зрителите, че след такъв репортаж (колизии в коалицията на патриотите, Волен Сидеров, свален от председател на ПГ – б.р.) трябва да ги занимаваме с такива политически битовизми, които вчера колегите от НФСБ и ВМРО предизвикаха. Но все пак трябва и това да адресираме и да обясним на нашите зрители.

АР: Да, трябва да ви кажа, че по някой път усещам тази дистанция и обида от страна на хората, които гласуват за политиците – за това, че те са изключително концентрирани в себе си – и това резонира в нещата, в решенията, които се вземат… На първо време, вчера видяхме по реакцията на г-н Сидеров, че е обиден от това, което се случва.

ДЧ: Ааа, не.

АР: Засегнат изглеждаше. Въпросът е дали сте изненадани от това, което се случи.

ДЧ: Вижте, преди да, така да отговорим в детайли за тази тема, първо фактологията да изясним. Както знаете – има коалиция, имаШЕ или има коалиция „Обединени патриоти“, която е съставена от „Атака“, ВМРО, НФСБ. Тази коалиция се яви на парламентарните избори, постигна хубав резултат, трета политическа сила в България, влезе в българския парламент, сформира парламентарна група. И тази парламентарна група направи правилник, по който работи. И преди няколко дни – събрали са се колеги от НФСБ и ВМРО и са решили да променят правилника на групата. Променяйки правилника на парламентарната група, вече да променят коалиционното споразумение – и какво се получава? Решава групата да промени коалиционното споразумение. Тук трябва да кажем, че ако нямаше коалиционно споразумение, нямаше да има правилник на групата. Едното е първичен акт, другото е вторичен акт. И така, показах и на юристите тези документи, посмяха се – с вторичен акт искат да променят първичния акт, всъщност коалиционното споразумение. Всъщност да го развалят това коалиционно споразумение. Да го кажа ей така, така малко юридически говоря, което е неправилно за… не са длъжни зрителите да бъдат юристи. Но във вторник НФСБ и ВМРО хванаха коалиция „Обединени патриоти“ и ей така я строшиха в земята. Ето ей това направиха.

АР: И казвате, че е незаконно на всичкото отгоре.

ДЧ: Да, да, незаконно е, подготвили сме каквото трябва. Това вече как резонира политически?

АР: Аз това щях да ви питам – и какво като е незаконно?

ДЧ: Еми като е незаконно, всъщност те денонсират…

АР: Какво ще стане?

ДЧ: …те отменят коалиционното споразумение между „Атака“, бледото копие на „Атака“ и още по-бледото копие на „Атака“. Те отменят това коалиционно споразумение, а всъщност – какъв е проблемът за държавата тука?

АР: Аз това щях да ви кажа! Те не мислят, че има проблем с коалиционното споразумение, вие го мислите. Вие като го мислите, какво ще правите?

ДЧ: Ами вижте. Това е, което са решили – „НФСБ „Атака“ и ВМРО“ – да се изчезне този надпис. „НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ – да се заличи от името на коалицията ни. Това са го решили НФСБ и ВМРО, а всъщност ГЕРБ е сключил коалиционно споразумение с „Обединени патриоти“ – НФСБ, „Атака“ и ВМРО. С това, което са решили от тези две партии, всъщност те развалят коалиция „Обединени патриоти“, строшават, счупват тая коалиция, както обича да казва премиерът. И Влади Горанов съм го чувал. Те счупват тази коалиция и след това, и след това трябва да се замислим за следното. ГЕРБ е подписал коалиционно споразумение обаче с тая коалиция. И тук въпросът е – какво се случва, какво правим оттук нататък?

АР: Ама аз вас това ви питам! Защото вие трябва да кажете какво правите оттук нататък.

ДЧ: Вижте, вижте. Ний, ние от „Атака“ не сме предприели никакво действие. От НФСБ и ВМРО направиха това.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране