30.11.2019 | 21:39
Мазният си харесва Конституцията
С оглед честите му изяви напоследък, явно заработва човекът. Сигурно скоро ще го видим я с нов пост, я на завет в някой борд...

Недоразумението, което от няколко дена прави мазни метани на герберската шайка, минало през няколко партии и пристанало на тази, която е на власт, днес отново изпадна в словесно разстройство. Заяви, че Конституцията си била много добра! Нямало защо да се променя.

Мазният нагло заяви, че никое кресливо и радикално малцинство или улицата под натиск нямат право да искат промяна. В случая Президентът Радев постави началото на обществена дискусия относно необходимостта от нов върховен закон. Дали Мазният го включва и него в това малцинство!?!

Естествено е човек, който макар и с някаква титла по конституционно право, няма ценности, а нагаждачески талант, да казва това, което е удобно на властта. С оглед честите му изяви напоследък, явно заработва човекът. Сигурно скоро ще го видим я с нов пост, я на завет в някой борд…

Много пъти била водена дискусия за мястото на прокуратурата, затова дебатът бил безсмислен. Тук да напомня на докторът по конституционно право за чл.1 ал.2 и 3 от Конституцията: „Цялата държавна власт произтича от народа……..Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.“

Кой сте Вие, докторе, че да си присвоявате правото да говорите от името на народа и да си присвоявате правото да преценявате кое е най-добре за него. Народният суверинитет означава и това народът да определя какво иска, какви закони иска и кого да прати да го представлява. Поне това да бяхте научили!

Конституцията е изживяла времето си и това се вижда от всички. Тя е умишлено направена така, че да не гарантира разделение на властите, а контрол от страна на изпълнителната власт над всички останали власти в държавата. Народът е лишен от правото да изказва мнение по съществени въпроси за бъдещето на държавата, а това е предоставено на партийни мижитурки, които се самоизбират.

Докторе, народът иска ПРОМЯНА. Не на муцуните, а на системата. А тя е заложена в Конституцията. Кой сте Вие да оспорвате правото на НАРОДА БЪЛГАРСКИ?

Нямало мнозинство. Вие затова работите. В колко учебни часа се учи Конституцията? Къде може да се прочете? Къде се дискутира? Колко са юристите, които да отделят време да обяснят на хората какво е заложено в основния ни закон?

Дискусията ви плаши. Защото застрашава системата ви на обвързаност като свински черва /прощавайте за грубия израз, но мръсотията трябва да се казва с истинските й имена/. Защото ако Конституцията гарантира разделение на властите, независимост на съдебната система и взаимен контрол между властите, мутромонархията ще се разпадне!

Изяжте си дипломата, докторе!

Елена Гунчева

* Снимката е примерна на един от противниците на подобна дискусия.🤣🤣👩‍🎓

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране