20.02.2021 | 10:16
МВР брои 6 млн. лв. за нови бусове
Новите коли трябва да са с поне 134 конски сили и да развива скорост не по-малко от 140 км/ч.

Министерството на вътрешните работи (МВР) ще обнови автопарка си с чисто нови микробуси за осъществяване на дейности с превантивна цел и провеждане на специализирани полицейски операции.

Те ще използват, както в столицата, така и от окръжните дирекции, и ще струват над 180 000 лв. за брой, става ясно от обществената поръчка.

Сумата, която МВР планира да похарчи за 29 спецбуса, е 5 212 500 лв. без ДДС, т.е., над 6 милиона лева. В техническите спецификации е записано, че мощността на двигателя на новите коли трябва да е минимум 134 конски сили и да развива скорост не по-малко от 140 км/ч. Освен това купето ще бъде оборудвано с GPS навигация, климатроник и специална сгъваема маса за поставяне на лаптоп.

Има също изискване за лайтбар (крило), монтиран на покрива, като част от сигнално-звуковата сигнализация, усилвател с високоговорител, преносим проектор и дори лаптоп.

Компютърът на микробуса ще е с процесор минимум Core i5-8250U 1.60 GHz, RAM памет – 8 GB, и 256 GB SSD твърд диск. Лаптопът ще върви с Windows и не трябва да тежи повече от 1.8 кг.

Допълнително ще има преносим бял екран за мултимедийния проектор. Предвидено е новият автомобил да разполага и със специализирана техника като тетра радиотерминали.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране