29.02.2020 | 15:04
Нинова: Къде е водата на Перник, г-н Борисов?
400 язовира са в предаварийно състояние, а на 100 не е ясен собственикът

Председателят на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно- изборната конференция на БСП – Перник. Тя поздрави партийната организация за победата на местните избори, съобщиха от пресцентъра на Националния съвет на партията. „Вашата енергия и работа направиха победата в Перник възможна. Благодарение на вас имаме кмет и увеличени общински съветници“, каза лидерът на БСП“, каза Нинова. „Точно преди един месец Бойко Борисов каза – до 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде готов. Дори се обзаложи с кмета Станислав Владимиров. Днес този месец изтече. Водопровод няма. Нещо повече – вместо от чешмите, водата се лее по улиците.

Преди месец и половина Борисов заяви: „Правим държавен ВиК холдинг и даваме 1 милиард лв. за капитал. Нито холдинг има, нито 1 млрд. лева“, отбеляза Корнелия Нинова по темата с водата на Перник. Тя допълни, че министърът на околната среда Емил Димитров е огласил стряскащи данни- 40% от ВиК дружествата работят без разрешително. „Прибавете към това и че близо 400 язовира са в предаварийно състояние, а на 100 не е ясен собственикът“, отбеляза лидерът на БСП. „Оценката за 10-годишното управление на ГЕРБ във водния сектор е ясна- провал заради некомпетентност, кражби и никакъв контрол“, коментира Нинова. Лидерът на БСП обърна внимание, че всичко това е за сметка на хората- те плащат все по високи цени за вода и стоят на режим.

„Други кризи заглушиха водната, но тя стои не само в Перник, а в цялата страна. Никой от ГЕРБ не понесе отговорност- нито кметът, нито областния?? управител. Понесоха я коалиционните партньори от „Обединени патриоти“.

Но щом предпочитат да крепят това правителство, това си е тяхна работа. Нашата задача е алтернативата на този модел на управление- конкретни идеи за гарантиране на чиста вода, въздух и земя, честни професионалисти, а не корумпирани калинки в управлението и строг контрол“, заключи Корнелия Нинова.

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    То не Борисов ги върши работите всичките работи той дава заданието за проектите, не не той ги изпълнява и контролира лично.Корумпираните хора които неговите съпартйци са наели са тези които изпълняват проектите и крадът парите. Не само не са в срок изпълнени проекти, но са окрадени и некачествено направени.( една част от некачественото изпълнение е че 50%или повече от проекта са откадени преди да започне проекта, другата част е на което се казва правене по Български или неспазване на технологията, и третото е да минат тънко или да не закупят правилните инстументи и машини и материали, след това търга за проекта е така направен че една фирма да го спечели или се дава информация на една фирма какво да напише в офертата за да спечели тя).Просто цялата държавана система на управление е прогнила. А Борисов и да иска не може да контролира всеки един проект в цялата страна персонално, но както се вижда ги проверава колкото може. Проблема е че една птичка пролет не прави и колкото и Борисов да иска да станат нещата хората които управляват под него не си вършат работата наели са неправили хора за работат.Които нямат инициатива, няма наблюдение и контрол от най-ниското до най-високото ниво, няма търсене на отчетност и отговорност. Има мързеливост,неспособност,схемаджийство, измами,кражби и чакане да дойде заплатата а докато дойде заплатата ако може да се вземе някой друг подкуп.

  2. Анонимен каза:

    Какво ли е свършил досега Борисов като хората…

  3. Анонимен каза:

    Вода в перник ще има в края ня Април и началото на Май, за Борисов работят аматьори че и крадливи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране