11.08.2019 | 0:17
Нов срам за Левски! Камбуров и Берое си направиха гаргара с безидейниците в синьо
Отборът на Томаш измъкна победа с 3:1 на "Герена"

Левски загуби у дома от кошмарния си напоследък съперник Берое с 1:3 в среща от петия кръг на efbet Лига и допусна първо шампионатно поражение този сезон. Победата е четвърта поредна за тима от Стара Загора срещу „сините“ в елита. Педро Еуженио (39) даде аванс на гостите, като той се разписа за пореден път на „Герена“. През април 2018 година и април тази година той донесе победите с 2:1 на Берое. Ветеранът Мартин Камбуров (54, 57) влезе като резерва и веднага вкара нови два гола във вратата на „сините“, като с тях сметката му набъбна на 20 попадения само срещу Левски и общо 221 гола в елита. Пред него е само легендата Петър Жеков (253 гола). Аржентинецът Франко Мазурек (75) вкара дебютен гол за домакините и оформи крайния резултат.

В 11-ата минута съдията Николай Йорданов спря играта. Причината бе, чe минути преди това на „Герена“ имаше токов удар и част от рефлекторите угаснаха. Прекъсването беше 22 минути, докато трая разрешаването на проблема.

Треньорът на Левски Петър Хубчев изненада с включването сред титулярите на Филипе Нашименто. Както е известно, халфът първоначално беше нежелан от наставника и „сините“ му търсеха отбор, но след контузията на Хали Тиам, нещата се промениха и той остана на „Герена“. Нашименто започна срещу Берое, партнирайки си с Мартин Райнов в центъра. Атаката поведе Найджъл Робърта, който вкара едно от попаденията при победата с 2:0 над Царско село в миналия кръг. Сред титулярите срещу Берое бе и Здравко Димитров.

Извън строя останаха болните Николай Михайлов и Янис Каргас, който беше заменен в центъра на защитата от Деян Иванов.

Мачът стартира с удар на Иван Минчев във втората минута, спасен от Милан Миятович. В 11-ата се стигна до прекъсването на двубоя заради токовия удар. След 22 минути пауза играта беше подновена. Не след дълго Берое успя да поведе. В 39-ата минута Педро Еуженио шокира „сините“. Нашименто загуби топката в центъра на терена, впоследствие Мартин Райнов не се намеси убедително, а португалецът стреля от границата на наказателното поле право в долния ляв ъгъл на Миятович – 0:1. Така Еуженио успя да се разпише за пореден път срещу Левски на „Герена“. През април 2018 година и април тази година той донесе победите с 2:1 на Берое.

„Сините“ опитаха да отговорят, но въпреки това опасностите отново бяха пред вратата на Миятович, който трябваше да се намесва.

В 45-ата минута Робърта стреля, топката рикошира в Станислав Иванов, като Перниш трябваше да плонжира, за да спаси. Най-запомнящото се до почивката беше гредата, която Бандаловски удари, засичайки топката с глава след центриране от ъглов удар на Иван Минчев. Тук късметът спаси домакините.

На почивката Виктор Генев смени Александър Василев и направи дебют за Берое. В 51-ата минута легендата Мартин Камбуров смени Йосипович, а публиката го посрещна с освирквания, но той намери достоен отговор. Голмайсторът имаше нужда от само три минути, за да смълчи трибуните на „Герана“. Грешка на „сините“ позволи на гостите да направят контраатака, след която Еуженио изведе Камбуров и нападателят матира Миятович за 0:2.

Шокът за домакините бе пълен в 67-ата минута, когато при контраатака първо Миятович изби удар на излезлия сам срещу него Педро Еуженио, но след това Камбуров вкара за 0:3 с прехвърлящ удар и отново бе в прегръдките на своите съотборниците си, а заради продължителното празнуване получи жълт картон. 38-годишният нападател има вече 221 гола в елита на България, като пред него е само легендата Петър Жеков (253). Това бе и общо 20-и гол на Камбуров във вратата на Левски, за който е кошмар №1 цяло десетилетие.

Влезлият като резерва аржентинец Франко Мазурек върна един гол в 75-ата минута. Той се пребори за топката с Желев и вкара първото си попадение за клуба с плътен удар. Последваха силни минути за домакините, но без успех пред противниковата врата. До края на мача не се случи нищо запомнящо се и Берое си тръгна с трите точки от „Герена“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране