15.09.2015 | 0:02
Политиката на Обама доведе до катастрофа в САЩ и в Европа
Сирийската гражданска война сама стигна до Вашингтон

Външната политика на администрацията на президента Барак Обама довела до катастрофални последствия не само за европейските страни, но и за самите Съединени щати, пише “Уолстрийт джърнъл”.

„Президентът Обама казваше на американците, че ще остане настрана от гражданската война в Сирия, но сирийската гражданска война не остава в страни от Америка. Белият дом обяви, че сега Обама иска САЩ да приемат 10 хиляди сирийски бежанци през 2016 г.” казва изданието.

То уточнява, че това е 6 пъти повече от броя бежанци, които вече са приети на територията на САЩ, при това е възможно до края на годината да пристигнат нови.

Освен това Вашингтон попадна под натиска на „обсадената Европа”, която иска настаняването на няколко десетки хиляди бежанци в САЩ.

„Американците са щедри и може да не се съмнявате, че САЩ могат да приемат хората, които в противен случай ще бъдат убити. Бъдете обаче уверени, че „Ислямска държава” и Ал Кайда ще се опитат да прекарат свои агенти сред тези, които искат убежище. И вината за това ще легне на администрацията на Обама” заявява “Уолстрийт джърнъл”.

Според вестника, всичко това са плодове от катастрофалната външна политика на Обама, а също и от илюзията, че САЩ могат да избягат от световните кризи без последствия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране