14.11.2018 | 8:55
Продават невиждани от 200 г. бижута за милиони на злочестата кралица Мария-Антоанета
Те ще бъдат изложени за продажба в швейцарския град Женева в четвъртък

Бижута, принадлежали на злочестата кралица на Франция Мария-Антоанета ще бъдат продадени на търг, наречен един от най-важните в историята, пише Би Би Си.

Скъпоценните накити не били виждани публично в продължение на 200 години и включват перлени и диамантени висулки, обеци и огърлица. Те ще бъдат изложени за продажба в швейцарския град Женева в четвъртък.

Международната аукционна къща Sotheby’s, която е ангажирана за продажбата на бижутата, нарече колекцията „една от най-важните кралски бижутерски колекции, които някога са излизали на пазара“.

Един от накитите е огърлицата на Мария-Антоанета от перли и диаманти, оценена на 2 милиона долара.

Мария-Антоанета е австрийска ерцхерцогиня, преди да се омъжи за краля на Франция Луи XVI. Нейният екстравагантен начин на живот я превръща в омразна фигура в годините, довели до Френската революция, когато мнозина французи едвам успяват да изхранват семействата си. Тя успява да изпрати бижутата си до семейството си в Австрия и опитва да избяга от Франция, заедно с Луи XVI и дълго чаканите им деца в годините, през които бракът им остава неконсумиран. Опитът се проваля. Последната кралица на Франция е гилотинирана през 1793 г. на 37-годишна възраст.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране