21.07.2015 | 2:13
Само в МИГNews: Мъжът на Десислава Атанасова прибира 318 бона от екоминистерството
"Декра строй" ЕООД ще прави пълен ремонт на детска градина в Горна Оряховица
ЦДГ „Щастливо детство” в Горна Оряховица.

318 000 лв. държавни пари прибира мъжът на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова. Фирмата на Красимир Атанасов “Декра строй” ЕООД получава крупната сума от Министерство на околната среда и водите, ръководена от близката приятелка на съпругата му Ивелина Василева, научи МИГNews.info.

Парите са по проект „Модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност на ЦДГ „Щастливо детство” в Горна Оряховица. Финансирането е от Националния доверителен екофонд към екоминистерството. Фондът управлява средствата от суапови сделки “дълг срещу околна среда” и на други външни финансови ресурси, предназначени за опазване на природата в България.

В началото на тази седмица, работниците на “Декра строй” ЕООД са започнали ремонтните дейности, които включват цялостна подмяна на дограмата на сградата, топлоизолация на фасадите и на покрива, подмяна на старите осветителни тела с нови енергоспестяващи. Предвижда се да бъде подменена вътрешната отоплителна инсталация, ще се монтират и 10 слънчеви колектора на покрива на детската еградина.

Това е поредната апетитна оферта, която печели предприемачът, откакто партията на съпругата му се върна във властта. В края на 2012 г., когато определилата се като “тежката артилерия” на ГЕРБ Десислава Атанасова беше здравен министър в първия кабинет на Бойко Борисов, семейната им фирма прибра почти 1 млн. лв. от Община Враца. В края на септември 2012-та кметът на града Николай Иванов (ГЕРБ) подписва два договора, с които русенският консорциум „ГБСД – 09″, включващ фирмите „Декра – строй” ЕООД и „ГБС – Русе” АД, за 951 572 лева без ДДС (или 1 141 886 лв. с ДДС). По-късно Красимир Атанасов получава допълнителни 200 000 лв., тъй като се оказва, че са се появили “допълнителни” строителни работи.

През януари 2013 г. депутатската фирма „печели“ обществена поръчка на Община Тутракан за 1 183 986 лв. с ДДС. Крупната сума е за ремонт на улиците, тротоарите и за рехабилитация на зелените площи в града.

По време на краткото управление на правителството на Пламен Орешарски, “Декра строй” ЕООД не успява спечели нито един държавен или общински търг.

1 коментар

  1. Алурков каза:

    Областният координатор на ПП-ГЕРБ в Русе е “закачил” семейство Атанасови на “буксир”и ще продължи да ги предвижва от точа А до точка Б и така до всички точки на социалното благополучие.За какво ви са милионите в банковите сметки “мило”семейство,като хората при които отивате само в “специални” случаи,са беззъби, умърхолевени, защото си обличат дрехи купени преди четвърт век,че и по-вече.Не съжалявам обаче моите сънародници,защото като се зададат избори,грабват бастуните,патериците,проходилките и в седем часа са първи пред избирателните урни,защото така е казал зетя, дъщерята,свата и т.н.На следващия ден,всичко започва отначало.Бай Марин “тика” с пенсийката си която не стига до никъде и всичко си отива по местата.Иначе, всички сме равни на земята българска.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране