16.09.2019 | 23:40
Шефът на БНР получава 8209 лева заплата
С новото увеличение от 25% Светослав Костов вече ще взима над 10 бона

Директорът на БНР Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли заплащането му е било малко по-скромно – 7800 лева. Генералният директор на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли тази година, на практика е по-високо платен от министър-председателя и президента на България, твърди в своя публикация в. „24 часа“.

Данните са предоставени на медиата неофициално от източници от парламента. По закон, гласуван от депутатите, генералният директор на БНР трябва да получава колкото председател на комисия. С днешна дата тя е близо 5000 лв. Бойко Борисов получава 5900 лв., заплатата на президента надхвърля 7600 лв.

Според договора, който Костов сключва със СЕМ за възлагане на управление на БНР, той има право и на допълнително месечно възнаграждение, не по-голямо от 40% от основната му заплата. Тази надбавка си я пише той самият като генерален директор. Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник сутрин за 25% увеличение на заплатите касае и ръководия екип, то Светослав Костов ще се радва на заплата от 10 261 лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране