14.09.2019 | 11:47
Синът на ексшефа на парламента се бори за световната титла по кикбокс
Михаил Главчев атакува купата в битка срещу румънец

Българският боец Михаил Главчев, който е син на депутата от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Димитър Главчев, атакува Интерконтиненталната титла на Световната асоциация по кикбокс и карате.  Той ще се изправи в битка за пояса срещу румънеца Валкиу Кристинел в главната битка на бойната гала „Савиджис Кикбокс“.

Мащабното събитие е планирано за 28-ми септември от 19:00 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна. Организаторите са заложили още девет срещи в бойната карта.

Михаил Главчев е двукратен балкански шампион по кикбокс за аматьори. Боецът в момента води усилена подготовка във Варна и ще опита да вземе първа международна титла при професионалистите.

Неговият опонент вече има една титла на организацията, но при аматьорите – Европейски пояс от 2012 г. в категория до 91 килограма. Румънецът има титли на страната си при аматьорите, а визитката при професионалистите е 2 победи и 2 загуби.

Световният карате и кикбокс съюз e професионална асоциация насочена към смесените бойни изкуства, кикбокс – фул контакт, лайт контакт, пойнтфайтинг, муай тай, карате, кати. Нейните членове са над 19 000 от 50 държави.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране