27.10.2019 | 11:05
Скъсват се да хвалят Кирил Десподов
Българинът прикова вниманието с хеттрика в Австрия

Българският национал Кирил Десподов заслужено е засипван с похвали след страхотния мач в Австрия снощи. Бившата звезда на ЦСКА избухна с първия си хеттрик на клубно ниво. Десподов успя да се разпише цели три пъти за Щурм (Грац) при победата с 4:0 като гост на Санкт Пьолтен. Срещата бе от 12-ия кръг на австрийския шампионат.

От началото на сезона Десподов имаше три асистенции, като това са първите голове на сметката му за Щурм в официални двубои.

Както е известно, отборът от Грац е воден от бившия треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро. Десподов е преотстъпен на австрийския клуб от италианския Каляри.

Именно звездата на тима от Серия „А“ Раджа Наинголан беше един от първите, поздравили Десподов след хеттрика му.

Бившият белгийски национал, който игра в Интер и Рома, писа към публикацията на Кирил в „Инстаграм“. Българинът му благодари, след което последваха още много поздравления от приятели, колеги и фенове.

В Астрия се изказват ласкаво за Десподов. Едно от местните издания пише, че той „най-накрая е върнал усмивката на лицето си.

Австрийското издание на „Скай спортс“ отбелязва, че той е бил над-всички на терена и посочва, че успехът с 4:0 е най-сериозната победа за Щурм от 31 март 2018 година.

„Kleine Zeitung“ излиза със заглавие за мача: „Щурм празнува благодарение на Десподов“.

„Каляри Нюз“ също отрази страхотното представяне на футболиста си: „Нападателят, който е собственост на Каляри, успя да вкара хеттрик за Щурм“.

„Кирил Десподов отново е с широка усмивка. Превърна се в главен герой в новото му австрийско приключение“, допълва италианското издание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране